Az istengyermekség örömét ébresztgették

Huszonhét plébánia százhetven gyermeke vett részt az augusztus első hete és szeptember első hete között zajlott nagyszokondi táborokban.

0
1441

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági irodája rendezésében valósultak meg idén is a nagyszokondi gyermektáborok, melyek középpontjába idén az értékeket és örömöket állították. A táborvezetők és csoportvezetők a táborhetek során arra törekedtek, hogy alkalmakat teremtsenek a gyerekeknek arra, hogy rácsodálkozhassanak saját érékeikre, egymás jóságára, adottságaira, amelyekkel környezetük, közösségük életét is szebbé tehetik. Így például a kiscsoportos gyakorlatok során olyan helyzetekben vettek részt, amelyekben megfigyelhették, mi mindenre képesek közös energia befektetéssel, odaadással.

„Benned telik kedvem” (Mk 1,11) volt az augusztus első hete és szeptember első hete között, vagyis 7-én véget ért táborok mottója, így a résztvevő, összesen százhetven gyereket – heti váltásban táboroztak – arra is kérték, figyeljenek oda Isten irántuk való szeretetére. Hiszen a keresztségben Isten gyermekivé lettek, Krisztusban pedig megváltásban részesülnek. Nincs hát mitől félniük, életük Isten szeretetében van elhelyezve – ennek örömét mindenki másképp éli meg és fejezheti ki tanúságtételében. A beszélgetések mellett persze az idei táborokból sem hiányzott az „erdő közepéig” tartó akadályverseny, a vetélkedők, tudást mérő és ügyességi játékok, a közös imák, a bibliai történetek dramatizálása, a szentségimádás, a szentmise és a tábortűz sem.

Az ifjúsági iroda által képzett és közösségbe fogott plébániai csoportvezetők idén is a táborok mozgatói voltak. Ők ezek után sem lesznek tétlenek, 8-án kiértékelik a táborokat és készülnek a szeptember 22-én Felsőbányán megrendezésre kerülő egyházmegyei ifjúsági találkozóra.

Szöveg és kép: Józsa János
Még többet fotót ITT találnak.