Frissítve: Van hivatalos igazgatói kinevezés

0
3015
Tamási Zsolt diákokkal és szülőkkel. Archív felvétel. (Fotó: Szőcs Csaba)

Jóllehet Tamási Zsolt régi intézményvezetőt augusztus 20-án a Maros Megyei Tanfelügyelőség kinevezte az újonnan alapított II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium igazgatójává, a mai napig, azaz a kinevezés kézhezvételének kijelölt napjáig amolyan még semmi sem százszázalékosan biztos helyzettel számolhattunk – egyrészt azért, mert ígéretekkel és hitegetésekkel már tele a padlás és a pince, másrészt pedig, és egyáltalán nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy amíg ezt a papírt a kinevezett nem kapja kézhez, nem járhat el igazgatói jogkörben.

Most már nemcsak a tizennégy osztálynyi gyermek és azok szülei, hozzátartozói várták türelmetlenül, nem gondolta-e meg magát az állami gépezet valamely egysége, hanem a teljes közvélemény is. Tamási Zsoltot azt követően kerestük meg telefonon, hogy becsukta maga mögött a tanfelügyelőség ajtaját.

Vajon tűzhetnek-e majd 2017–2018-as szalagot? (Fotó: Takó István)

Érdeklődésünkre a régi-új igazgató kijelentette: „Megjött a minisztériumi rendelet. Jó hírt közölhetünk. A rendelettel kineveztek engem igazgatónak, és ugyanakkor az igazgatótanács is megkapta a kinevezést. Az igazgatótanács az átiratkozásokkal kapcsolatos munkát akár már mától is elkezdhetné. Előbb azonban én a folyamat adminisztratív hátterét, többek között az adószám-igénylést, számlanyitást végzem. Eddig ugrásra készen vártunk erre, a líceum létrehozásáról a minisztériumi engedély megvolt augusztus 9-én, időközben az iskolahálózatba is felvették az intézményt ezen a héten, és most ezzel a kinevezéssel minden olyan »kellék« megvan, amely formailag szükséges. Még azok az adminisztratív kérdések vannak hátra, amelyeket sürgősen meg kell oldanunk; a már említetteken kívül a személyzet kérdését kell megoldanunk, a katedrák számát kell jeleznünk a tanfelügyelőségre, a költségvetést össze kell állítanunk és elő kell terjesztenünk. Mindez a teljesen  megszokott eljárási rend, csupán más iskoláknak februártól szeptemberig van rá idejük, nekünk tíz nap áll rendelkezésünkre.”

Cikkünk megjelenése után, 13:22-kor Tamási Zsolt saját Facebook-oldalán bejegyzést tett közzé: „Újra a marosvásárhelyi római katolikus iskola igazgatójaként jelentkezek.
Ma már hivatalosan is átadták a kinevezésem…
Szent Pál apostolt idézve »felejtem ami mögöttem van, s az előttem levő után rugaszkodom.« (Fil 3–14) Mielőtt »nekirugaszkodnék«, úgy érzem, meg kell osztanom, hogy mi az, ami »mögöttem van«…
327 nap után hatósági kíséret nélkül mehettem be az iskolámba (ami már máshoz tartozott), tanítani. 331 nap után a táblabíróság úgy ítélte meg, hogy már nem indokolt fenntartani a hatósági felügyeletem. 420 nap után a bíróság azt is megállapította, hogy az ellenem kezdeményezett vádemelés alaptalan, sőt az volt már a nyomozás elkezdése is.”

A teljes bejegyzés itt érhető el.

 

MEGOSZTÁS