Az igazi pillanatok

0
1704

Maidic Henriett (Szatmári Egyházmegye, Felsőbánya):
„A szentségimádásban az fogott meg leginkább, hogy a mi nyelvünkön, a fiatalok nyelvén hangzottak el azok a fontosabb gondolatok és értékek, amelyek által lelkiekben erősödhetünk. Az emberek közötti kapcsolatok ápolása és fenntartása fontos pillérét képezi a szeretetszolgálatnak és az összetartozásnak. Jó volt megtapasztalni és látni azt, hogy az ország különböző pontjairól érkező fiatalok egy hittel és lélekkel tapasztalják és vallják Isten tanítását.”

Fehér Róbert (Szatmári Egyházmegye, Szatmárnémeti):
A ma esti szentségimádás után, a hold csodáit bámulva, csillagfények és villámok alatt elgondolkodtam hogy vajon hova tart az életünk. Mi a cél? Melyik az út? Itt a találkozón mi a célja Istennek ezzel a fiatal lélekkel? Nagyon nagy kérdések ezek egyetlen ember számára. Személy szerint az igazi pillanatokat keresem. A szentségimádáson elhangzott egy olyan mondat, hogy nem csak térden esedezve találhatjuk meg Istent. Pillanatok, apró történések az életünkben… ha megismerünk valakit, ha elveszítünk valakit… ha odafigyelünk az apró jelekre… ezeket a pillanatokat keressük. Ő jól tudja mi történik velünk. És hogy mi a célunk. Nincs más dolgunk mint bízni és várni. Ahogy azt a találkozó himnusza is elmondja, mi együtt várunk Rád!
Amikor a saját zenei műved megszólal egy ilyen találkozón az olyan érzést kelt benned, mint a szülőben aki látja felnőtt gyermekét sikeres és boldog életet élni. A zene egy közös nyelv. Nagyon boldog vagyok, hogy ezt a himnuszt megírhattam és megválasztották. Úgy érzem, ezen a találkozón Ő jelen van köztünk, és jól tudja hogy mi együtt várunk rá!

Vagrin István (harmadéves kispap, Szatmári Egyházmegye):
A szentségi Jézussal való találkozás mindig örömmel, békével és Isten szeretetének jelenlétével tölti el a szívemet. Szabadtéri szentségimádáson több alkalommal vettem részt, de mégis ez volt az egyik legkülönlegesebb. Ennyi fiatallal együtt imádkozni, hódolatunkat kifejezni az Úr Jézusnak felemelő érzés volt. Különleges mélységet adtak a felolvasott elmélkedési imák, az énekek, amelyek nagy segítséget jelentettek számomra a Jézussal való találkozás mélyebb átélésében. Bátorítok mindenkit az Úr Jézussal való találkozás rendszerességére, és próbáljunk nyitni a vele való találkozásra.

Forrás: intc.ro

Harmadik nap beszámolója és videója ITT.