Nyári táborok a Maros megyei Harcón is

0
1498

A Gyulafehérvári Caritas szervezésében az elmúlt két hétben a Mezőpanit községhez tartozó Harcón interkulturális nyári tábor volt harcói és székelykövesdi gyerekek számára. Az immár harmadik alkalommal megtartott tábor első hetén, július 9–13. között az iskolás gyerekeket fogadtak, az azt követő héten július 16-20. között pedig az óvodásoké volt a terep.
A harcói óvoda udvara idén is kitűnő választásnak bizonyult a vetélkedők, kincskeresés, szabadtéri játékok és kézműves foglalkozások lebonyolítására.

Az iskolásoknak szervezett táborban naponta 45 gyerek vett részt a foglalkozásokon. Az első nap az ismerkedésről és a tábori szabályok leszögezéséről szólt. Ezt követték a mozgásos játékok, majd a kézműves foglalkozások. Az első napon a gyerekek tábori bögrét festettek maguknak, második nap keraplasztból kitűzőket formáltak, harmadik nap pedig nemezből készítettek kitűzőket, karkötőket és virágokat. A negyedik nap a kincskeresésről szólt, amikor csapatokba szerveződtek a gyerekek és a harcói óvoda udvarán felállított öt versenyhelyszínen, különböző ügyességi játékokon vettek rész, majd a végén minden csapat meglelte saját „kincsét”.

Az utolsó napon a korábban elkészített gyurmakitűzőket festették meg a gyerekek, majd az egész heti munkájukból készített kiállításon tanulmányozhatták egymás munkáit. Közös csoportképpel, egy kis édességgel és jókedvvel búcsúzott az iskolás csapat és már a jövőévi nyári tábort emlegették.

A július 16–20. közötti héten a harcói óvoda udvarát az óvodások húszfős csapata vette birtokba. Hasonlóan az iskolás gyerekek tábori programjához, ez alkalommal is készültek festett bögrék, kitűzők, nemezből karkötők és hajgumik. A kedvezőtlen esős időjárás miatt az óvodásoknak tervezett kincskeresős nap helyett társasjátékos és kézműves foglalkozást tartottunk. Az utolsó napot a gyerekek munkáinak kiállításával, közös játékkal és dinnyeevéssel zártuk.

 

Ezúton is szeretnénk megköszönni Mezőpanit önkormányzatának, valamint a Kádár Márton Általános Iskola vezetőségének a támogatását és nem utolsósorban az önkénteseinknek a kitartó munkáját, jókedvét és lelkesedését a tábor megszervezésében és lebonyolításában.

További fényképek ITT.

Bartha Zsuzsanna/Caritas-ab.ro

MEGOSZTÁS