Meglepetésként Ferenc pápa esketett egy fiatal párt

0
1631
Renato dos Santos brazil atya Ferenc pápával az Abesszinok Szent István-templomában (Fotó: Vatikáni Rádió)
Mindenki nagy meglepetésére a szentatya szombaton, július 14-én váratlanul megjelent a vatikáni kertekben található Abesszinok Szent István-templomának sekrestyéjében, ahol egy svájci gárdista és brazil menyasszonya esküvőjére készültek. A tervek szerint a szertartást vezető brazil pap, Renato dos Santos nem tudott előre a pápa betoppanásáról, ahogy a jelenlevők sem. Amikor a brazil pap belépett a sekrestyébe, hogy előkészüljön a szertartásra, legnagyobb meglepetésére ott találta a mosolygó Ferenc pápát. A Vatikáni Rádiónak adott interjújában dos Santos elmondta: álmában sem mert volna arra gondolni, hogy a sekrestyében a pápával találkozik majd.

„Annyira nagy volt a meglepetés, hogy a jelenlevők azt kérdezgették egymástól, vajon valóban Ferenc pápa áll-e előttük – írta le a helyzetet a pap. – Igazi plébánosnak láttam, aki gondoskodik saját plébániája nyájáról, ahogy mindig is tette.”

Ferenc pápa homíliájában három kifejezésre összpontosított: „elindulni”, „megállni”, „újra útra kelni”. Ezt a három fogalmat mutatta be és fejtette ki, amelyek szükségek ahhoz, hogy a házasságot teljességében megéljék. Ez is azt mutatja, hogy a szentatya szívéhez nagyon közel áll a házasság értéke. Nagy szeretet él benne e szentség iránt, amely elindít egy családot, és amely Istent helyezi a középpontba – mondta a pap.

Emanuela Campanile, Silvonei Protz, Somogyi Viktória/Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS