Hittantábor zajlott Székelyhídon

0
1544

Hittantábort szerveztek június 19–24. között a székelyhídi plébánián, amelyen száz gyermek vett részt. A heti téma, amellyel az imaórákban és a kiscsoportos foglalkozásokban feldolgoztak, az Oltáriszentség volt. A tábor a más felekezetek számára is nyitott volt, a témát minden nap egy bibliai résszel kötötték össze.

A nyitó szentmisét Ozsváth József helyi plébános mutatta be, aki köszöntötte a megérkezett táborozókat, szülőket és nagyszülőket, Isten áldását kérve a rendezvény minden egyes napjára. Ezen a napon az ismerkedésen, a zászlókészítésen, csapatindulók megírásán volt a hangsúly.

A második nap, szerda szentmisével indult. Vendégünk Erdődi Endre csokalyi görögkatolikus parókus volt, aki az utolsó vacsora eseményéről beszélt kicsiknek, nagyoknak. Ezt a témát beszélték meg a kiscsoportos foglalkozásokon is. A délután a kézműves foglalkozásoké volt, választékon volt a kőfestés, karkötőkészítés, fafaragás, csuhézás és szövés.

Csütörtökön a meghívott vendégünk, Balla Frigyes baptista lelkész látogatott meg minket és „Krisztus, az élet kenyere” témában egy rövid kis animációt mutatott be a gyerekeknek, amelyet énektanítás követett. A délelőtt a kiscsoportos témamegbeszéléseké volt, délután stafétára került sor, amelyet a csoportvezetők és a helyi SZIT-es fiatalok segítségével rendeztek meg. A verseny során a gyerekek zsákban ugráltak, kötelet húztak és még sok más érdekes játékot is kipróbálhattak.

Pénteken Rákosi Jenő református esperes volt a vendégünk, aki a lábmosás szertartásának témájában tartott rövid imaórát. A kiscsoportos foglalkozáson később még ugyanezzel a témával foglalkoztak a gyermekek. Reggeli után egy rendhagyó esemény következett. A hét folyamán ugyanis Pintér Béla: Az én Istenem című számára egy táncot tanultak a gyermekek, amelynek a felvételére került sor. A csoportok ezen a napon karitatív tevékenységeken vettek részt, időseket és betegeket látogattak meg, énekkel és imával köszöntötték őket.

Az olaszi tóhoz szombatra tervezett kirándulás rossz idő miatt elmaradt, ezért a közösségi házban filmet néztek a táborozók. A szentmisét Ozsváth József plébános celebrálta, hálát adva a tábor élményeiért. A nap a továbbiakban a szabad játéké volt.

Vasárnap a tábor záró szentmiséjét ünnepelték. A szentmise áldása után a templomkertben a gyermekek bemutatták a hét folyamán tanult táncot szülőknek, nagyszülőknek és mindenkinek, aki részt vett a szentmisén.

Braun Orsolya/Hírek.Nagyvárad.org

MEGOSZTÁS