Kiértékelés, beszámoló, tervezés

Vezetőségi gyűlés volt a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészségnél

0
1443
Tervezés (Fotó: FIF/Facebook)

2018. június 16-án került sor a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) második negyedévi vezetőségi gyűlésére Csíkszeredában, a FIF-irodában. Az öttagú elnökség a vezetőségi gyűlések alkalmával kiegészül azokkal az elkötelezett fiatalokkal, akik vállalták, hogy vezetőségi tagként támogatják a FIF munkáját, segítik a tervezésben és a feladatok elvégzésében. A vezetőség negyedévente találkozik, kiértékeli az elmúlt időszakot, megtervezi a következő hónapokat, valamint visszajelzést ad az elnökségnek a FIF tevékenységére vonatkozóan.
A találkozó a programokról szóló ismertetővel kezdődött. Szervezetünk alkalmazottai beszámoltak a Teljes Szívvel ifjúsági csoportvezetői képzésről, a Légy Tűz! dicsőítőest-sorozatról, a Párkapcsolati Hangolóról, amely önismereti műhelymunka párkereső keresztény fiatalok számára; a Teljes Szívvel Forte ifjúsági zenecsoport-vezetőképzőről, nyertes pályázatokról, és mindarról, ami a FIF szempontjából jelentős esemény volt az elmúlt időszakban.

Látványterv (Fotó: FIF/Facebook)

Tamás Barna ifjúsági főlelkész, a FIF elnöke beszámolt arról, hogy Szelterszen a Magyar Kormány támogatásával egy olyan ifjúsági ház épül, amely a FIF képzései, táborai számára kínál alkalmas helyszínt, lehetőséget. A vezetőségi tagok közösen gondolkodtak arról, hogyan nézzen ki a ház, hogy minél hasznosabb legyen az ifjúsági programok szempontjából.
Szó volt továbbá az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozóról, amelynek idén Szatmárnémeti ad otthont, és amelyen egyházmegyénk fiataljai is képviseltetik magukat.
Újdonság a FIF életében, hogy lesz pályázati referense, egy olyan fiatal személyében, aki vállalta, hogy pályázatainkat koordinálja és igyekszik anyagi hátteret biztosítani programjainknak.
A jövőbeni tervek között szerepel egy FIF-nap megszervezése, ami önkénteseink számára kínál találkozási lehetőséget.

Borota Gábor