A pápa videója – 2018. június

0
1377
Júniusban imádkozzunk azért, hogy a világháló és a közösségi oldalak ne nullázzák le személyiségünket, hanem segítsék elő a szolidaritást és a másik ember tiszteletét a maga különbözőségében.

Eredetileg spanyol nyelven tette közzé Ferenc pápa videóüzenetét június hónapra, amelyet hét különböző nyelvre fordítottak le. Az intenció célja, hogy a közösségi oldalak a szolidaritást és a másik ember iránti tiszteletet segítsék.

A pápa kijelenti: az internet Isten ajándéka, és egyben nagy felelősség is.

Utalva 2016-os üzenetére, amelyet a tömegkommunikációs világnapra írt, a szentatya kifejti: a kommunikáció, annak helye és eszközei kitágították a látóhatárt sok ember számára. Éljünk a találkozás és a szolidaritás lehetőségeivel, amelyeket a közösségi oldalak kínálnak nekünk! – buzdít. A digitális háló ne legyen az elidegenedés helye. Legyen konkrét hely, melyet az emberség gazdagsága jellemez. Imádkozzunk együtt azért, hogy a közösségi oldalak ne semmisítsék meg a személyiséget, hanem segítsék elő a szolidaritást és a másik tiszteletét, a maga különbözőségében – zárja júniusi videóüzenetét Ferenc pápa.

https://www.facebook.com/imaapostolsag/videos/1810475505675527/?t=2

Gedő Ágnes/Vatikáni Rádió

A magyar nyelvű videó: