Ministránstalálkozó volt Nagykárolyban

0
1267

Egyházmegyei szintű ministránstalálkozót tartottak június 2-án a nagykárolyi Kalazanci Szent József-plébánián. Kétszáz gyerek és fiatal már reggel megtöltötte a templom padsorait, ahol a köszöntések után bemutatták azokat a rövid előadásokat, amelyekkel még otthon készültek. A mottóból – „Gyertek nézzétek meg” (Jn 1,38) –, illetve az érintett bibliai részből ihletődve ugyanis a csoportok kiválasztottak egy-egy bibliai személyt, akár szentet, akiről meséltek, akit megjelenítettek, eljátszottak. Előadásaikat pontozták, ahogy pontokat gyűjthettek az akadályversenyen, illetve a bibliai és hittantudásukra is.

A ministránsok számára kétségkívül az egyik legfontosabb programpont a püspöki szentmise volt. Schönberger Jenő püspök meglátogatta őket rendezvényükön, bátorította, buzdította őket, négy órától pedig szentmisét mutatott be körükben. Ennek szentbeszédét a házigazda közösség plébánosa, Ilyés Csaba nagykárolyi főesperes mondta, kérve a fiatalokat, hogy ahogyan a tanítványok követték Jézust, és vele maradtak, úgy ők se térjenek le megkezdett útjukról.

Emlékeztetett a hivatások szombatjára, amely a ministránstalálkozó napjára esett és kérte a ministránsokat, imádkozzanak a hivatásokért, legyenek ők, maguk is nyitottak, figyelmesek Isten hívására – akár a ministránsi út folytatására, akár mélyebb követésre szól a meghívás.

A ministránstalálkozó versenyét, a pontok összesítése alapján az erdődi Nagyboldogasszony-plébánia csapata nyerte, második lett a Fatimai Szűz Mária-plébánia csapata, harmadikok pedig a felsőbányai Nagyboldogasszony-plébánia ministránsai.

Kép és szöveg: Józsa János

MEGOSZTÁS