Kiválasztották az OKIT himnuszt: Együtt várunk rád

0
1317

Tizenhét beküldött pályaműből a zsűri kiválasztott egyet, amely a fiatalok ritmusvilágát jeleníti meg, könnyen tanulható, fülbemászó dallammal és szöveggel rendelkezik és közelebb állhat az ifjúság lelki világához.

Az év elején hirdettek versenyt a július 25. és 29-e között, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében megrendezésre kerülő Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó himnuszának megalkotására. Egy olyan, hangszeres kísérettel előadott éneket vártak, amely kapcsolódik a rendezvény témájához és üzeneteihez, a pályázó vagy pályázók pedig 16 és 35 év közötti fiatalok lehettek – egyénileg vagy csoportban nevezve. Rövidesen meg is érkeztek az első dalok, a beküldési határidő lejártáig pedig összesen 17 pályaművet iktattak a szervezők.

A Boroş Marius tenor, az „Aurel Popp” Művészeti Líceum klasszikus énektanára; Czier István katolikus pap, mezőfényi plébános, az OKIT egyik katekétája; Czol Ernő, a nagybányai Szentháromság templom karnagya; Suhárt Evelin, az „Aurel Popp” Művészeti Líceum tanulója, ifjúsági csoportvezető alkotta zsűri meghallgatta az énekeket és külön-külön értékelte mindegyiket.

Az első hely vonatkozásában egyöntetű döntést hoztak, melynek értelmében Fehér Róbert Benjamin şi Berendi Róbert pályaműve, az „Együtt várunk rád” lett a 2018-as, Szatmárnémeti OKIT himnusza. Döntése indoklásában, a zsűri többek között megemlítette, hogy ez a dal valóban a találkozó mottójának és témájának üzeneteire épül, fiatalos ritmus- és dallamvilággal rendelkezik, könnyen tanulható de zeneileg jól kidolgozott, és jól énekelhető nagyobb közönséggel. „Kiéreztük belőle a fiataloknak – és a dalszerzőknek – az Istennel és a Szűzanyával való kapcsolatát” – tették még hozzá a zsűri tagjai.

Az OKIT himnuszát mától hallgathatják meg a találkozó hivatalos csatornáin: a honlapon, a YouTube csatornán és a Facebook-oldalon.

Forrás: intc.ro

MEGOSZTÁS