Márton Áron püspök életéről román nyelvű kiadvány jelent meg

0
1791

Míg magyar nyelvterületen Isten szolgája Márton Áron püspök tisztelete élő, addig a magyar nyelvet nem ismerő ember legtöbb esetben még csak nevét sem hallotta nagy püspökünknek, nemhogy életpéldájáról vagy nagyszerű hagyatékáról lenne fogalma.

Ezt a hiányt pótolta — a szenttéavatási eljárás posztulátora, Kovács Gergely által szorgalmazott és koordinált munkának köszönhetően — az a Márton Áron püspököt bemutató könyv, amely egyidejűleg látott napvilágot olasz és angol nyelven, 2016 júniusának végén, az olasz Velar kiadó egyik legnépszerűbb és legismertebb, a collana blu-ként közismert Messaggeri d’amore (Szeretet hírnökei) sorozatában.
Ezt követte hamarosan a magyar nyelvű kiadás, majd 2017 novemberében a német fordítás. 2018 áprilisában végre román nyelven is kezünkbe vehetjük Isten szolgájának életrajzát.

Márton Áron püspökről, életéről és tanításáról számos kiadvány megjelent már, de ezt a könyvet több szempontból is tekinthetjük alapműnek. A Virt László által írt rövid szöveg olvasmányos és élvezetes minden korosztály számára, két óra alatt elolvasható. Az igényes szerkesztésű, negyvennyolc oldalas és közel kilencven színes képpel gazdagított életrajz nem pusztán dátumokat és eseményeket sorakoztat fel, hanem betekintést enged Áron püspök gondolatvilágába és tanításába, emberi és főpásztori nagyságát világegyházi vetületben szemléli.

A könyv kedves és értékes ajándék bárki számára — most, elsőáldozások és bérmálkozások idején, ballagások közeledtével különösen. Nemcsak szeretteinket lephetjük meg az anyanyelvi kiadással, de a külföldön élők is megajándékozhatják vele angol, olasz és német ismerőseiket, barátaikat. Ezáltal szentéletű püspökünk tiszteletének terjesztéséhez is hozzájárulnak és a szenttéavatási ügyet is támogatják anyagilag.
A könyv megvásárolható a gyulafehérvári érsekségen (magyar, román, olasz, angol, német), a Corvina könyvesház csíkszeredai és székelyudvarhelyi boltjában (magyar, olasz, angol, német) és a Verbum kiadónál (magyar). A német fordítás beszerezhető a legtöbb németországi, ausztriai és svájci magyar lelkészségen, illetve mind az öt kiadás igényelhető a római posztulációtól is.

ersekseg.ro

MEGOSZTÁS