A legjobbat adni a gyermekeknek

Böjte Csaba Kézdivásárhelyen

0
1325

A Kézdivásárhelyen szervezett péntek délutáni pedagógustalálkozón beszédet mondott Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke. A rendezvényt az Együtt Székelyföldért mozgalom szervezte azzal a céllal, hogy a kezdeményezők kifejezzék elismerésüket a pedagógusok iránt, méltassák a jövő nemzedéket nevelő szakemberek munkáját.

Az Együtt Székelyföldért mozgalom – amely keresztény értékeket képviselő, több felekezethez tartozó magánszemélyek összefogásával jött létre, politikamentes és egyházaktól független – felsőháromszéki pedagógusok számára szervezett péntek délután találkozót az Atrium Szállodában. A találkozón mintegy nyolcvan kézdiszéki pedagógus és más érdeklődő vett részt.
Elsőként a rendezvény egyik házigazdája, Raff Róbert református lelkipásztor köszöntötte a megjelenteket, majd a magyarországi Tatán született és jelenleg Csernátonban élő Benedek-Újlaki Zsófia gyógypedagógus, a kovásznai születésű, Sepsiszentgyörgyön élő Albu Levente, a Timóteus Társaság Alapítvány tagja és a nyujtódi gyökerekkel rendelkező, a magyarországi Pécelen lakó Kissné Bártfai Gabriella magánvállalkozó fejtette ki gondolatait, majd közös ima következett. A találkozón Böjte Csaba ferences szerzetes biztatta, bátorította a jelen levő pedagógusokat. „Van remény! Érdemes gyermekekkel foglalkozni, a jó Isten nem fáradt bele a világ teremtésébe. Nem hiszem – vélekedett –, hogy a jó Isten ma valami fáradtabb anyagból gyúrná az ő gyermekeit. Bennük is ott van az erő, a lendület, a kíváncsiság. Amikor azt látjuk, hogy a mai gyermekek nyomják a maroktelefont, az nem más, mint a kíváncsiság jele. Ez bennünk van, és benne van a mai fiatalokban is. Merjünk a hónuk alá nyúlni, merjünk feléjük fordulni, merjük a legjobbat adni belőlünk, magunkból nekik” – összegezett a ferences szerzetes.
A rendezvény végén a többnyire fogyatékos fiatalokból álló magyarországi Nemadomfel Együttes lépett fel, akik Csaba testvér meghívására erdélyi koncertkörúton vesznek részt. Repertoárjukban saját szerzemények s ismert klasszikus slágerek is megtalálhatók. Színvonalas zenéjükkel, elgondolkodtató dalszövegeikkel, őszinte lelkesedésükkel és az elmaradhatatlan „nem adom fel” életérzéssel Kézdivásárhelyen is élményt nyújtottak a jelenlevőknek. A zenekar vallja, hogy nehézségek idején a nem adom fel lelkületre, bátorításra minden embernek szüksége van, és nincs, aki hitelesebben képviselhetné mindezt, mint a fogyatékos emberek. A több mint kétórás találkozó szeretetvendégséggel és kötetlen beszélgetéssel zárult.
Kép és szöveg: Iochom István/Háromszék
MEGOSZTÁS