Értékes vagy!

Lelkihétvége zajlott Székelyudvarhelyen

0
1639

Édesanyák és feleségek lelkihétvégéjét tartották Székelyudvarhelyen, a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban Értékes vagy! címmel április 6–8. között. A hétvégét a főegyházmegye családpasztorációs irodájának munkatársai vezették Bakó Mária koordinálásával.

A Szent Pio Ház Facebook-oldalán néhány élménybeszámolót és fotót tett közzé, ezeket adjuk közre.

„Viszem magammal azt a jóleső rádöbbenést, rácsodálkozást, hogy Isten milyen szépen, csodálatosan megtervezte számomra ezt az életet. Nem értem, hogy miért éltem aggodalomban, ahelyett, hogy hagynám magam szállni, mint a sas.”

„Sokszor nagyon nehéz elhinni, hogy értékesek vagyunk. Ennek a megértésében segített a Szent Pio-házban feleségek és édesanyák számára szervezett lelkigyakorlat. Nehezen éltem meg lelkileg az első délutánt, de a szombati napon meg tudtam nyílni már annyira, hogy elhiggyem a szívemmel is azt, amit az énem már tudott.”

„A hétvége üzenetei számomra: bármilyen helyzetben vagyok, merjek Istenhez fordulni. Figyeljem és szólítsam meg őt. Értékes vagyok, mert Isten szeret engem – úgy, ahogy vagyok!”

„Megerősödve és a tanúságtevő Péter Júlia gyakorlatias tanácsaival ellátva térek haza, remélve, hogy ezúttal nem lankadok. Arra az esetre, ha mégis alábbhagyna ez a tűz, készülünk, hogy havonta találkozzunk és erősítsük egymást. Tudom, hogy fontosak mások ahhoz, hogy haladni tudjak a kiteljesedés útján.”

MEGOSZTÁS