Új magyar óvoda és bölcsőde épül Máramarosszigeten

0
1292
Illusztráció (Fotó: Annie Spart/Unsplash)

Új magyar óvoda és bölcsőde épül Máramarosszigeten a magyar kormány támogatásával, amelyre a támogató 660 millió forintot irányzott elő. Az újonnan létesülő ingatlan tulajdonosa a római katolikus egyház lesz. A tervezett projektről Soltész Miklós, a Magyar Emberi Erőforrás Minisztériumának államtitkára, Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök és Reszler Mihály máramarosi főesperes kötött megállapodást.

Az új óvodához nagy reményeket fűznek mindazok, akik szerepet vállalnak a projekt megvalósulásában. Az új óvodát és bölcsődét a tervezett ütemterv szerint év végén fogják átadni. Ennek érdekében már elkezdődtek az előkészületi munkálatok. Egy, a római katolikus egyház tulajdonában levő és teljesen elavult állapotban levő épületet már lebontottak. Ennek helyét fogja átvenni az új épületrész.

A projektben egy meglévő ingatlan teljes felújítása és egy új épületrész megépítése valósul meg. A felújított épületben többnyire adminisztratív tevékenység fog zajlani, az újonnan épülőbe költöznek majd be a Leőwey Klára Elméleti Líceum óvodai csoportjai és a frissen alakuló bölcsődei csoport. A magyar bölcsőde újdonságnak számít Máramarosszigeten.

A kezdeményező felek (a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye, a magyar állam, a Leőwey Klára Elméleti Líceum) egy teljesen korszerű és versenyképes óvodában és bölcsőde létrahozását célozták meg. Ennek érdekében az új óvodában sporttevékenységre alkalmas helyiséget, étkezdét létesítenek, ugyanakkor sószobát, zenetermet és különböző foglalkozásoknak megfelelő helyiségeket alakítanak ki.

 

Orosz Krisztofer Levente teljes beszámolója megtekinthető a Máramarosi Hírmondó oldalán.

MEGOSZTÁS