Vándorbölcsők indultak útra Csinódról

0
1257
Montázs: Magnificat.ro

Szombaton áldották meg és adták át az első vándorbölcsőket a csinódi Gyümölcsoltó Boldogasszony ökumenikus kápolna búcsúja alkalmával, március 24-én. Amint beszámoltunk, a székelyföldi vándorbölcső mozgalmat Sepsiszéki Nagy Balázs és felesége, Erika indította el a magyarországi kezdeményezés mintájára.
A felajánlott bölcsők többsége a sepsiszentgyörgyi Veres Ferenc asztalosműhelyéből kerül ki, de nemcsak Székelyföldről érkeznek felajánlások, hanem a világ különböző pontjain élő magyar civil és jogi személyektől is. Februártól harminc bölcsőre érkezett ajánlás, és ez folyamatosan bővül, épp ezért Nagy Balázs olyan személyek segítségét is várja, akik tennének annak érdekében, hogy a vándorbölcsők szétosztásával lefedhessék a székelyföldi kisebb térségeket is (www.uzvolgye.info).
„Legszebb magyar ellenállás a bőséges gyermekáldás!” – ezzel kezdte köszön(t)őbeszédét Sepsiszéki Nagy Balázs házigazda, majd reményét fejezte ki, hogy a vándorbölcsők családokat fognak összekötni, ugyanakkor a gyermekvállalásra is ösztönző hatással lesznek. Hiszen itt Székelyföldön tudhatjuk a legjobban, hogy amelyik nemzet bölcsőbe fektet, az élni fog.

Forrás: Ilyés András Zsolt/Székely Hírmondó

MEGOSZTÁS