Mosolykommandó Nagyváradon

0
1503

A Bihar megyei település, Siter Mosolykommandó elnevezésű önkéntesei az elmúlt évek során már több ízben is támogatták a nagyváradi Caritas Catolica segélyszervezet ellátottjait, úgy az idősotthonokban, mint a szabadtéri étel- és teaosztások során. Az együttműködés idén is folytatódik. A Mosolykommandó csapata egy pékipari vállalat által az ünnepi időszakra felajánlott kalácsokkal lepte meg a Caritas Catolica szociális konyhájának ellátottjait január elején.

Összesen harmincnégy különböző ízesítésű kalácsot osztottak ki a szegények között. A Mosolykommandó önkéntesei ugyanakkor szerepet vállaltak a Caritas által szegényeknek biztosított napi meleg ebéd kiosztásában is. Minden ellátottnak kellemes meglepetés volt, hogy a forró leves és a főétel mellé ezúttal egy darab kalács is járt. „Nagyon jó érzéssel töltött el bennünket, hogy részt vehettünk az ételosztásban. Az ilyen alkalmak adnak erőt a kitartáshoz. Emlékeztetnek arra, hogy bár a világot nem tudjuk megváltoztatni, de tőlünk telhetően jobbá tehetjük” – nyilatkozta Szabó Kinga, a csoport vezetője.

A Mosolykommandó civil kezdeményezésként alakult meg 2015 decemberében Siterben. A csapat célja hogy segítsen ahol és ahogyan tud, a fiatalságot is bevonva a tevékenységbe. Az otthonokban élő gyermekek és idősek megajándékozásán túl több olyan családon is segítettek, akiknek a tűz martalékává vált otthonuk. Adománygyűjtő programokat szerveztek, és amit sikerült összegyűjteniük, eljuttatták vagy személyesen vitték el a nélkülözőkhöz. Évek óta rendszeres résztvevői a Caritas adventi teaosztásainak, amelyhez saját készítésű mézeskalácsaikkal járulnak hozzá.

Szombati-Gille Tamás/Hírek.Várad.org

MEGOSZTÁS