Elkészült az OKIT logója!

0
1522

Egy rendezvény grafikai arculatának, vizuális identitásának talán legfontosabb eleme a logó, amely üzen a filozófiai háttérről, a szubjektív gondolatiságról, a célokról.

Hét hónappal az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó (OKIT) kezdete,  július 25. előtt, a rendezvénynek elkészült a logója. Az arculati elem a találkozó szellemi, s még inkább lelki üzeneteit gyűjti egybe és ábrázolja egyszerűen. Ahogy a szervezők vallottak róla, a logó a mottóból is merít: „Két fiatal szerepel a logóban. Egy lány és egy fiú, akik a fiatalok közösségét szimbolizálják. Kezük összefonódásából alakul a kereszt, jelképezve, hogy a fiatalok is Isten munkatársai, barátai és bekapcsolódnak a megváltás művébe, vagyis életükkel, viselkedésükkel azt akarják tenni, amit Jézus is tett itt a földön, tanúságot tenni a szeretetről. A kereszt a megváltás szimbóluma. Jézus, a fiatalok barátja a kereszten halt meg, hogy megmentsen minket. Mindez Isten kegyelméből történt. A két fiatal egy Mária monogramot alkot. A találkozó témáját a mottó határozza meg. Ferenc pápa a 2018-as ifjúsági világnap témájául, Lukács evangéliumából ezt a mondatot választotta: Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál Istennél.” (Lk 1,30) A szentatya szándékához csatlakozva, mi is ezt a mondatot választottuk az OKIT mottójául, a találkozó védőszentjéül pedig a Szűzanyát. A három karika a Szűzanya koronáját jelképezi, hiszen ő királynő, a világ királynője, a fiatalok királynője, édesanyánk. A logó alatt a találkozó évét és rövidítését látjuk két nyelven: románul és magyarul. Ez is a közösséget szimbolizálja, azokét, akik Jézushoz tartoznak. A nyelvi és rítusbeli különbségek nem szakíthatnak el minket egymástól.”

Az országos találkozót július 25–29-e között szervezik Szatmárnémetiben, házigazdája a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye.

Forrás: Intc.ro

MEGOSZTÁS