Öröm és remény Peru számára

0
1069

Öröm és reménység tölti el a peruiak szívét a szentatya közelgő apostoli útja miatt, de segítenek a szentek is, mert ők a mi igazi erőforrásunk – nyilatkozta a Vatikáni Rádiónak Luis Cipriani Thorne bíboros, Lima érseke.

A szentek egyesítették Perut 

Peru nagyon mélyen katolikus ország és nagyon közel áll Ferenc pápához. Nagy mozgás van az egész országban, mégpedig hatalmas remények és örömök mozgása. Ahogy a Szentatya mondta, útjának bemutatásakor, hogy a szentek egyesítették Perut és adtak nagyon sokat egész Latin-Amerikának.  Ezeknek a szenteknek az élete belépett a perui nép identitásába, önazonosságába, és éppen ezért minden perui nagyon közel érzi magát Limai Szent Rózához, Porres Szent Mártonhoz, tehát ez egy nagyon mély és lelki jelenlét, amely áthatja Latin-Amerika mostani útját. Az első szentek innen, Peruból jönnek…

Ferenc pápa találkozása Amazónia népeivel

Az egyik legfontosabb esemény, minden bizonnyal a csúcspont lesz: Ferenc pápa találkozása Amazónia népeivel, hiszen Amazónia őserdeinek egy része itt, Peruban található. A szentatya biztosan beszélni fog a természet védelméről, amire nagy szükségünk van. Ez a látogatás lesz egyúttal a pánamazóniai szinódus nyitánya. Mindannyian érezzük, hogy mi peruiak nagyon ott vagyunk a pápa szívében.

(vl)/Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS