Élet – Minőség – Caritas

0
1277
Testet, lelket üdítő közös élmények

Hargita megye három régiójában – Csík, Gyergyó és Udvarhely régiókban – hetedik éve működik sikeresen a Gyulafehérvári Caritas idősek nappali foglalkoztatásának programja. A központokban történő, kinesztetikatrénerek által vezetett mozgásfejlesztés naponta 8-12 személyes, nyugdíjascsoportokban valósul meg. A foglakozások az Életminőség az időskorban elnevezésű program részét képezik.

A Nappali Foglalkoztató Központokban eltöltött délelőttök az időseket nemcsak fizikailag, de lelkileg is felüdítik. Amellett, hogy az összeszokott csoportok tagjai egymás társaságát is évezhetik, a mozgásfejlesztésen kívül más jellegű szabadidős tevékenységeket is folytatnak.

Nemcsak közös kávézás, beszélgetés előzi meg vagy követi a közös mozgást, hanem társas- és fejlesztőjátékokat játszanak, különböző tematikus beszélgetéseket folytatnak szakemberek irányításával, és minden ünnep előtt kézműves foglalkozásokat tartanak, különleges ajándékokat és dekorációs tárgyakat készítenek. Mindezek mellett nemcsak a születés- és névnapokról emlékeznek meg, közösen ünneplik a farsangot, a nőnapot vagy az idősek világnapját is.

Mozgáskompetencia-fejlesztés. Csíkszeredában 53, Székelyudvarhelyen 60, míg Gyergyószentmiklóson 45 személy vesz részt a mozgásfejlesztésen az év során
Vidám ünnepi műsor farsangkor
Az idősek világnapját is megünnepelték.
Az elhunyt gondozottakról is megemlékeztek 2017. november 20-án.

Kép és szöveg: Gyulafehérvári Caritas

 

MEGOSZTÁS