Diákok támogatták a Caritas Catolicát

0
1219

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség által szervezett Zöldségek és gyümölcsök hete idején az nagyváradi egyházmegyei Caritas Catolica által működtetett szociális konyha ellátottainak javára gyűjtöttek friss élelmiszereket a Constantin Brâncuşi Szakközépiskola diákjai. Az akció idején a diákokat különböző fórumokon kérték fel az adakozásra. A licisták két nap alatt összesen több mint kétszáztizennégy kilogrammnyi terményt (krumplit, hagymát, répát, káposztát, uborkát, fokhagymát, karfiolt, karalábét és szezonális gyümölcsöket) gyűjtöttek össze. Az adományokat Roxana Ţiplea önkénteskoordinátor, valamint a diákok képviselői 2017. november 23-án, csütörtökön adták át a szociális konyha vezetőjének.

„Szerettem volna egy komoly szervezetet találni, ahol tudom, hogy jó helye van az élelmiszer-adománynak, ezért választottam kedvezményezettnek a Caritas Catolica szociális konyháját. Régóta hallottam már az itt végzett munkáról, és kerestem a lehetőséget, hogy segíthessek. Ez most meg is adatott”– nyilatkozta Roxana Ţiplea önkénteskoordinátor, az iskola társadalomtudomány szakirányú tanára. – Az akció folytatásaként decemberben újabb gyűjtést szervezünk a szegénykonyha és az idősotthonok javára, jövő évtől kezdődően pedig szeretnénk minél több önkéntest bevonni az ételosztásba is.”

Az adományt átadó diákok közül csütörtökön többen is segítettek a rászorulók számára nyújtott napi meleg ebéd kiosztásában. „Részt akartam venni ebben az akcióban, mert tudatában vagyok annak, hogy vannak nálunknál szerencsétlenebb körülmények között élő emberek, akiknek segítségre van szükségük. Szeretek segíteni, ahol tudok” – nyilatkozta a XII. osztályos Victor.

A fiatalok közül többen is szeretnének a jövőben is részt venni hasonló akciókban. Az egyházmegyei Caritas nagyváradi szegénykonyhája közel kétszáz személyt lát el, köztük hajléktalanokat, szegény családokat, valamint két idősotthon lakóit és egy diákbentlakás fiataljait. Az természetbeli és pénzbeli adományok óriási segítséget jelentenek a szolgáltatás folytonosságának biztosításában, különösen a hideg téli hónapokban. Előzetes egyeztetés nyomán adományok leadhatók a konyha székhelyén (Spartacus utca 31/A, Nagyvárad) hétköznaponként 8–15 óra között. Információk telefonon +40(0)359 427 777 vagy e-mailben caritas.oradea@gmail.com.

Szombati Gille Tamás/Hírek.Várad.org

MEGOSZTÁS