Erzsébet-bál Zabolán

0
1710

A Gyulafehérvári Caritas és a Roy Chowdhury-Mikes család szervezésében került sor november 16-án az első háromszéki Erzsébet-bálra. A jótékonysági esemény névválasztása nem volt véletlen, hiszen Árpád-házi Szent Erzsébet a szolgáló szeretet és a Caritas-szervezetek védőszentje.

A zabolai Mikes család festői szépségű birtokán megszervezett adománygyűjtő bálon közel hetven vállalkozó és adakozó szándékú magánszemély vett részt. A bál fővédnöki tisztségét Tamás József püspök és a Roy Chowdhury-Mikes család vállalta, akik elsőként üdvözölték a résztvevőket. Ezt követően a Gyulafehérvári Caritas részéről Márton András igazgató és Hubbes Kinga regionális képviselő köszöntését hallhatták a jelenlevők, őket követve pedig azon programok vezetői szólaltak fel, akik a bál bevételeiből részesülnek: így Fülöp Zsófia, az Otthoni Beteggondozó Szolgálat szociális munkása, valamint Kerezsi Hajnalka, az ozsdolai nappali központ és más háromszéki szociális programok, projektek vezetője.

Az adakozó és segítő szándékú bálozóknak köszönhetően, a rendezvény során 14 043 lej adományt sikerült összegyűjteni. A bevételt a hátrányos helyzetű gyermekek számára működtetett ozsdolai nappali központ felszerelésére (bútorzat, audio-vizuális eszközök, kerti szerszámok, didaktikai eszközök stb.), illetve időseknek szánt segédeszközök (járókeret, mankó, tolószék, felfekvést megelőző matrac, fürdetőszék, elektromos ágy) vásárlására fordítja a szervezet.

Gyulafehérvári Caritas

MEGOSZTÁS