Székelyhídiak zarándoklata Mátraverebély-Szentkútra

0
1551

A székelyhídi római katolikus egyházközség zarándoklatot szervezett 2017. november 11-én, Szent Márton napján Mátraverebély-Szentkútra. Mély, de ugyanakkor vidám hangulatú, feledhetetlen élményben volt részük a zarándokoknak, akiket Fejes Antal plébános és Kiss Kamill szerzetes fogadott és köszöntött, Isten áldását kérve rájuk. Délben szentmisén vettek részt a szentkúti Nagyboldogasszony-templomban, amelyet VI. Pál pápa emelt basilica minor rangra 1970-ben. A szentmisét házigazda minőségben Fejes Antal celebrálta, Ozsváth József székelyhídi római katolikus plébános, a zarándokok vezetőjének és lelki irányítójának koncelebrálásával.

Fejes Antal beszédében arra próbálta ráirányítani a figyelmet, hogy milyen fontos üzenete lehet ma is számunkra Szent Lászlónak. Keressük meg, hogy Szent László bátorsága vajon hogyan akar érvényesülni a mi életvezetésünkben is. Beszédében a szónok szólt Szent László példamutató életéről, a nagyváradi egyházmegye és a Mátraverebély-Szentkút közötti kapcsolatról.

A zarándokok a kegyhely történetével is megismerkedhettek. A zarándoklat változatos programjai által lelki élményekkel gyarapodtak a résztvevők. Testileg kicsit megfáradva, de lelkileg felüdülve és megújulva, élményekkel gazdagon tértek haza otthonaikba. Köszönet és hála Istennek, Ozsváth József székelyhídi plébánosnak, a zarándoklat vezetőjének, a magyarországi vendéglátóknak, illetve mindazoknak, akik abban segítettek, hogy az utazás ne csak kirándulás, hanem igazi zarándoklat, lelki feltöltődés legyen.

Tatai István/Hírek.Várad.org

MEGOSZTÁS