Szakmákkal ismerkedtek Szatmáron

0
1110

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet és Szatmárnémeti Municípium Polgármesteri Hivatala által megszervezett Aktívan a közösségért karaván keretében a Mircea Eliade Általános Iskola VII. és VIII. osztályos tanulói csütörtökön az Elisa Zamfirescu Műszaki Kollégiumba látogattak, hogy megismerkedjenek az intézmény által nyújtott továbbtanulási lehetőségekkel.
Sălăjan Mariana, a Mircea Eliade-iskola igazgatója és Pop Alexandra Ligia, az Elisa Zamfirescu-kollégium vezetője örömmel fogadták és teljes mértékben támogatták az akciót. Az eliadés tanulók először a kollégium korszerűen felszerelt autószerelő műhelyét fedezték fel. A fiúk természetesen lelkesebben járták be a műhelyt, de a mester érdekes magyarázatait a diáklányok is szívesen hallgatták. A szabó-varró műhelyben a lányok betekintést nyertek a divatos ruhadarabok elkészítésének teljes folyamatába. A diákok körében a legnépszerűbbnek az esztétikaműhely bizonyult, ami érthető, hiszen mindenki számára fontos az ápolt, kellemes külső.

Az eliadésok itt Monica Achim praktikatanár segítségével közvetlen közelről is megismerkedhettek a hajszépítés során használt eszközökkel, professzionális termékekkel. A kollégium tizedikes fodrász szakos tanulóinak székébe sorra ültek be a diákok, a fiúk mosás-igazításra, a lányok pedig különleges hajfonatok készítésére.
A csütörtöki akció nagyon sikeresnek bizonyult. A Mircea Eliade-iskola diákjai megismerkedve a kollégium által nyújtott továbbtanulási lehetőségekkel, betekintést nyerve az egyes szakmák szépségébe, kedvet kaptak ahhoz, hogy az Elisa Zamfirescuban folytassák tanulmányaikat.

Palincas Erika

MEGOSZTÁS