Szakmákkal ismerkedtek Szatmáron

0
165

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet és Szatmárnémeti Municípium Polgármesteri Hivatala által megszervezett Aktívan a közösségért karaván keretében a Mircea Eliade Általános Iskola VII. és VIII. osztályos tanulói csütörtökön az Elisa Zamfirescu Műszaki Kollégiumba látogattak, hogy megismerkedjenek az intézmény által nyújtott továbbtanulási lehetőségekkel.
Sălăjan Mariana, a Mircea Eliade-iskola igazgatója és Pop Alexandra Ligia, az Elisa Zamfirescu-kollégium vezetője örömmel fogadták és teljes mértékben támogatták az akciót. Az eliadés tanulók először a kollégium korszerűen felszerelt autószerelő műhelyét fedezték fel. A fiúk természetesen lelkesebben járták be a műhelyt, de a mester érdekes magyarázatait a diáklányok is szívesen hallgatták. A szabó-varró műhelyben a lányok betekintést nyertek a divatos ruhadarabok elkészítésének teljes folyamatába. A diákok körében a legnépszerűbbnek az esztétikaműhely bizonyult, ami érthető, hiszen mindenki számára fontos az ápolt, kellemes külső.

Az eliadésok itt Monica Achim praktikatanár segítségével közvetlen közelről is megismerkedhettek a hajszépítés során használt eszközökkel, professzionális termékekkel. A kollégium tizedikes fodrász szakos tanulóinak székébe sorra ültek be a diákok, a fiúk mosás-igazításra, a lányok pedig különleges hajfonatok készítésére.
A csütörtöki akció nagyon sikeresnek bizonyult. A Mircea Eliade-iskola diákjai megismerkedve a kollégium által nyújtott továbbtanulási lehetőségekkel, betekintést nyerve az egyes szakmák szépségébe, kedvet kaptak ahhoz, hogy az Elisa Zamfirescuban folytassák tanulmányaikat.

Palincas Erika

MEGOSZTÁS

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here