Hám János-líceum, a boldog iskola

1
2618
Képünk illusztráció (Fotó: Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum/Facebook)

Talán több olvasónk számára ismerős már a Boldogságóra elnevezésű projekt. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a szatmári Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum közössége ebben a tanévben.

Bagdy Emőke, a Boldogságóra program fővédnöke így ismerteti mozgalmukat: „Arra törekszünk, hogy a boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és az életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.” Tudományosan bizonyított, hogy a boldogságórák hozzájárulnak a gyermekek pozitív lelki fejlődéséhez és belső jóllétéhez.

A boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke. Az alapítvány egyik kiemelt  küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az általános és középiskolás korosztály számára kidolgozott boldogságóra programmal. A teljes program tíz egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit.

(Forrás: HámJános.ro)

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum benevezett a boldogságóra programba, az iskola vezetősége támogatta pedagógusait ebben. A pályázaton azon intézmények vehettek részt, amelyekben legalább egy csoport a tanévben a kijelölt feladatot megvalósítja. A Hám János-líceum vállalta, hogy a 2017/2018-as tanévben minden hónapban legalább egy csoportnak tartanak boldogságórát a Boldogság Intézet által felajánlott oktatási csomag felhasználásával, és az egyes  tevékenységek beszámolóit  a boldogsagora.hu honlapra feltöltik.

A pedagógusok lelkesen kezdték el a boldogságórák témáinak feldolgozását, így ebben a tanévben az iskola megkaphatta a Boldog Iskola címet.

Forrás: HámJános.ro

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ez a kezdeményezés New Age-es, nem is kicsit. Csak utána kell nézni Bagdi Bella munkásságának. Nem tartom jónak, hogy a katolikus iskola is befogadta. A boldogság alapját a keresztény ember Istenben keresi és találja meg, ez a program pedig pont ezt hagyja ki belőle, már amennyi információt szereztem róla itt a neten.