Marosvásárhely: igazgatói aláírási jogot kapott Székely Szilárd tanár

Előrelépés és várakozás a katolikus iskolában

0
7843
Fotó: Facebook

Ma átvehette a Maros megyei tanfelügyelőségen a katolikus líceum teljes igazgatói jogkörére vonatkozó kinevezését Székely Szilárd, az iskola tanára.

Ez a lépés nem egy új igazgató kinevezését jelenti, hanem az intézmény működésének biztosítását lehetővé tevő adminisztratív aktus. A február 13-ai keltezésű meghatalmazás a törvény értelmében hatvan napra szól, és szükség esetén meghosszabítható – mondta el kérdésünkre Illés Ildikó főtanfelügyelő-helyettes, aki megerősítette azt az információt is, hogy a tanfelügyelőség még mindig nem kapta meg a városi tanácstól az iskolahálózatra vonatkozó javaslatot, annak ellenére, hogy azt a tanács február 10-én, pénteken megszavazta.

Székely Szilárd kérdésünkre rámutatott, hogy most, a kinevezés átvétele után, azonnal hozzákezd a patthelyzetben feltornyosult adminisztratív feladatok megoldásához, miközben pedig várják, hogy a városi tanács, majd pedig a tanfelügyelőség megtegye a szükséges lépéseket a Marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceumot is tartalmazó iskolahálózat jóváhagyására.

Bereczki Silvia sa