Ima az országért

0
4574

A romániai Actio Catholica a kialakult politikai helyzetre és az ország több városában zajló tüntetésekre való tekintettel Ima Romániáért cím alatt arra hív mindenkit, hogy ebben a feszültségekkel teli időszakban, minden délután 3 órakor bárhol tartózkodjon is, mondjon el az ország ügyeinek rendeződéséért egy Miatyánkot.

A bukaresti római katolikus metropolita érsek, Ioan Robu a Bukaresti Római Katolikus Érsekség Facebook-oldalán tette közzé azt a nyilatkozatot, melyben nemcsak a politikai hatóságokhoz, hanem a tüntetőkhöz, s a hívő közösséghez is fordult. Nyilatkozatában az érsek a következőket jelentette ki:

Aggodalommal követem azokat az eseményeket, amelyek az elmúlt napokban országunkban kialakultak. A nyilvánosságban újra nagy gyakorisággal előkerültek a következő szavak: „hazugság”, „korrupció”, „ügyeskedés”, és így eszembe jutott az, amit a Colectivben történt tragédia után mondtam: „Nagyon könnyen lenyeljük a hanyagságot, a korrupciót, a gondatlanságot, a hazugságot, az ügyeskedést és mindezek semmiségeknek tűnnek… Nem tettünk nagy dolgokat annak érdekében, hogy valamit is változtassunk – nemcsak mi, az egyház, hanem mindenki: ti is, mi is, mindannyian –, mert nem tiltakoztunk akkor, amikor gondatlansággal, hanyagsággal, korrupcióval, érdektelenséggel és közömbösséggel találkoztunk. Hiszen ezek egy adott ponton gyilkosokká is válhatnak.”

Ezekben a feszültségtelített napokban a romániai Actio Catholica felhívást intézett azért, hogy imádkozzunk országunkért. A felhívást elismertem és támogatom. Arra kérlek tehát, hogy imádkozzatok népünkért és társadalmunk jólétéért.

Tisztelettel kérem az utcán tüntetőket, hogy tegyék ezt békés módon, a politikai pártokat és az állam intézményeit pedig arra kérem, hogy csakis a nemzet javára és jövőjére gondoljanak, s jusson eszükbe a Megváltó szava: „Boldogok a békességben élők” (Mt 5,9).

(A közleményt fordította Fábián Róbert.)

Forrás: Bukaresti Római Katolikus Érsekség Facebook-oldala.
Az esemény Facebook-oldala itt elérhető.

RomKat.ro

MEGOSZTÁS