XVI. Benedek szülőházát a nyugalmazott pápa születésnapjára készítik elő

0
1516

XVI. Benedek szülőháza a bajorországi Marktl am Innben ez év húsvétján ismét megnyitja a kapuját. Az idei húsvét április 16-a, ami egyben a pápa 90. születésnapja. Joseph Ratzinger ugyanis a szép kétemeletes Marktl am Inn-i házban látta meg a napvilágot 1927. április 16-án. A húsvéti születésnapi évfordulóra rendkívüli kiállítást szerveznek Még nem a teljes fényben címmel, amelyben XVI. Benedeknek születéssel és keresztséggel kapcsolatos szavait használták fel rendező gondolatként.

Szüleinek neve: Mária és József

1927 nagyszombatján itt született meg Joseph Ratzinger a család harmadik gyermekeként. Szüleinek a neve József és Mária. A kicsi Joseph nagyszombat délelőttjén született, így őt már a délutáni húsvéti szertartás során megszentelt új keresztvízzel keresztelték meg a közeli Szent Oszvald-plébánián.

 

A Ratzinger családi ház, emlékmúzeum látogatói a kiállítás során megismerkedhetnek Josef Henselmann müncheni szobrászművész alkotásaival. Henselmann 1963-ban született, Münchenben és Carrarában tanult szobrászatot, majd New Yorkban alkotott. Egyik alkotása Benedek pápáról a müncheni Nagyboldogasszony-templomban látható.

Forrás: Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS