Katolikus iskola: Még nincs eredmény a fellebbezésről

Holnapra várható Tamási Zsolt fellebbezésére a válasz

0
1758

Ma, január 4-én szerdán délelőtt tárgyalták a marosvásárhelyi törvényszéken dr. Tamási Zsoltnak, a Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatójának vizsgálati felügyelete hatvan nappal való meghosszabíttásával kapcsolatos fellebezését.

Ügyvédje, Gogolák H. Csongor szerint a zárt körű tárgyalás eredménye holnap reggelre várható, hacsak a bíróság el nem halasztja egy-két nappal a döntést. Kérdésünkre, hogy mivel indokolta az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) a felügyelet meghosszabbítását, az ügyvéd elmondta, hogy a leirat nem tartalmazott újabb indoklást, csupán azt, hogy az elrendelés okai továbbra is fennállnak.

A meghosszabbítás nem volt meglepő, hiszen gyakran ez az eljárás a be nem fejezett vizsgálatok esetében, és ilyenkor általában a fellebbezés is esélytelen. Tamási Zsolt esetében azonban azért volt fontos lépni a meghosszabbítás eltörlése érdekében, mert a felfüggesztés, azon túl, hogy az igazgatót tanórái megtartásában akadályozza, egy egész intézmény működését is lebénítja – hangsúlyozta Gologák H. Csongor.

Bereczki Silvia sa/Vasárnap