„Tüneti kezelés” a marosvásárhelyi katolikus iskolában

0
1729

Ideiglenesen és részlegesen feloldották dr. Tamási Zsolt, a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatójának hatósági felügyeletét – adta tudtul december 13-án, szerdán ügyvédje, Gogolák H. Csongor.

A Nemzeti Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) e határozata értelmében az igazgató december 15-én, csütörtökön 10 és 14 óra között az iskolában tartózkodhatott, ahol aláírta a fizetések átutalásához szükséges okmányokat visszamenőleg is, így a személyzet már pénteken megkapta fizetését – tájékoztatott Székely Szilárd tanár. Kérdésünkre azt is elmondta, hogy az igazgató a pedagógusoknak a közelgő vakációra vonatkozó  szabadságkéréseit, valamint minden, a személyzettel, tanári karral kapcsolatos dokumentumot is láttamozott. Mivel azonban csak a személyzet ügyeinek az intézésére kapott engedélyt, a diákokkal kapcsolatos iratokkal csak egy másik alkalommal foglalkozhat.

„Ez a megoldás egyelőre pontszerű eseménynek tűnik – nyilatkozta továbbá Székely Szilárd. – Mivel Tamási Zsolt a funkciót nem delegálhatta, két lehetőség van: ha feloldják január elsején a bírósági felügyeletet, akkor visszajön az iskolába, és minden megy a normális mederben tovább, ha azonban meghosszabítják azt, akkor újra az ügyész engedélyét kell kérnie a következő fizetés és egyéb adminisztratív teendők ellátáshoz.”