Vallás és politika – Angol nyelvű biblikus konferencia

0
1934

A vallási szövegek hermeneutikája, Vallás és politika témában angol nyelvű biblikus konferenciát tartanak Kolozsváron november 25-én és 26-án. Az esemény szervezője a Biblikus tanulmányi központ, az előadások az egyetem klubjában, illetve a katolikus nőszövetség dísztermében lesznek.

A konferencia egyrészt egy kutatási projekt keretében történik, melynek címe: Valláspolitika és emberi jogok. Másrészt tekintettel arra, hogy Európában – és nem csak – kiemelten észlelhető, hogy  a vallási szövegek értelmezése, a fundamentalizmus kihat a társadalomra és a közéletre, az előadók ezt vizsgálják. A konferencián olyan kérdések kerülnek előtérbe, mint: a fundamentalizmus miként hat ki a társadalomra? Miként befolyásolja a politikai választásokat? Miként befolyásolja azt, hogy hogyan gondolkodunk a menekültkérdésről Európában? – mondta el kérdésünkre Zamfir Korinna, a BBTE RKTK karának tanára.

A konferencia interdiszciplináris jellegű: az előadók között lesznek biblikus tanárok Kolozsvárról és külfölről (Martin Meiser Németországból, Ekaterini Tsalampouni Görögországból), két előadó a BBTE Politikatudományok Karáról jön,  valamint egyikük pszichológus (Ilyés Magda).

A konferenciának jövő novemberben lesz folytatása A vallás és az emberi jogok címen.

MEGOSZTÁS