2021. szeptember 18.

Tüntetés a marosvásárhelyi iskoláért

Az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány egy újabb figyelemfelhívó kezdeményezés keretében, ismét az utcára kényszerül. Ezért 2017. szeptember 6-án, szerdán délután 6 órától tüntetést szervez. Tervezett helyszín,a Maros Megyei Prefektúra épülete előtti tér (Marosvásárhely, Győzelem tér,1. szám).

Szeretettel kérik a híveket és minden jóakaratú embert, felekezetre való tekintet nélkül, hogy a szülők, illetve gyermekeink iskolaválasztási jogának megvédése érdekében,csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek, a Római Katolikus Státus Alapítvány elnökének a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ellehetetlenítése miatt kiadott közleménye.

 

Dátum

2017. szeptember 06., szerda

Idő

18:00

Helyszín

Marosvásárhely

1 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Mély fájdalommal gondolok az iskolaügyben szenvedő marosvásárhelyiekre. Sajnos korom miatt, nem lehetek jelen a tüntetésen, de naponta többször gondolok megalázott voltukra. Főleg janicsárjainkra, akik alamuszi módon – pénzért – mindenre képesek, eladják magukat, feladják becsületüket akár gyermekeinket is! Alamizsnáért, esetleg egy jól finanszírozott állásért… Így, a hatalom ágyában – perverz módon – se Istent, se embert nem ismerve, most gyermekeink jövőét gáncsolják…

  Köszönet Jakubinyi érsekúr felhívásáért!

  ESETÜNKBEN:
  Mélyen elítélem a reszkető, torzsalkodó, a nem megoldást kereső különösen ostoba politikumot. Szánalmas! A mostanság létező skizofrén politikai állapotukban, annyi józanságuk sincs, mennyit ártanak – vakmerőségükkel – a demokráciának, az országnak, az egyháznak, a külkapcsolatoknak, maguknak a román – magyar együttélésnek, implicite a felfüggesztett iskola diákjainak, tanáraiknak.
  Mindenesetre az eset, nem egy kirakattéma! Bukarestnek pláne, de sajnos a nunciatúrának sem, ugyanakkor az államelnöknek sem!
  Nagyon szomorú!

  Márton István / Nagyvárad