Tanévnyitó ünnepség a kolozsvári teológián

Kolozsváron az egyetemi szintű tanévnyitó keretében hétfőn délelőtt 11:15 órakor találkozó a Teológia Kar épülete előtt, átvonulás a BBTE Farkas utcai főépületéhez. 11:30 órakor indul az ünnepélyes felvonulás a BBTE főépülete elől Kolozsvár főterére. A felvonulás egészen rendhagyó esemény lesz, hiszen a BBTE 21 karának diákjai és oktatói ezzel is szeretnék együtt kifejezni azt, hogy menő dolog a BBTE diák- és oktatói közösségéhez tartozni, s hogy egymást kölcsönösen támogatva kívánják megkezdeni az új egyetemi tanévet.

A kari szintű tanévnyitó 18.00 órától kezdődik a Teológia Kar épületének első emeletén a Márton Áron teremben. Ennek keretében Bodor Attila, gyulafehérvári teológiai tanár, kudzsiri plébános, 30 perces előadást tart „Teológia és interdiszciplinaritás” témában.

Ezt követően 19.15 órától a Kar Szent Jeromos kápolnájában tanévkezdő Veni Sancte-szentmisét ünnepelnek. Mint minden esztendőben, ez a szentmise a kari kápolna búcsúünnepe is egyben, az ünnepi homíliát Obermájer Ervin, a gyulafehérvári papi szeminárium prefektusa tartja.

 

Dátum

2019. szeptember 30., hétfő

Idő

11:15

Helyszín

Kolozsvár