Szűz Mária Királynő búcsúk

Gyulafehérvári főegyházmegye:

Direktórium összesítése szerint a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát Szűz Mária Királynő tiszteletére: Sepsiszentgyörgy: Őrkő, Csíkszentkirály: Büdös-fürdő, Kostelek (titulusa: Mária Szeplőtelen Szíve), Székelyudvarhely: az erdélyi Mária Rádió stúdiójának kápolnája (Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház).

  • Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiója és a Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház közös kápolnájának búcsúünnepét Szűz Mária Királynő ünnepén, augusztus 22-én, szombaton tartják. Az ünnepre készülve pénteken este 8 órától szentségimádást tartanak. Szombaton 16:00-tól rózsafüzérima, majd 17:00 órakor kezdődik a búcsú. A szentmise szónoka Ambrus István, a székelyudvarhelyi Szent György egyházközség plébánosa. Ezen a napon emlékeznek arra is, hogy tizenegy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiója.
  • Kosteleken a búcsús szentmise augusztus 22-én, szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik. Az ünnep szónoka: Salamon József gyimesbükki plébános.
  • Augusztus 22-én, szombaton délután 3 órától tartják a kovácspéteri kápolna búcsús szentmiséjét. A házszentelési szertartást augusztus 21-én, valamint a búcsú napján végzik.
  • A Csíkszentkirályhoz tartozó Büdös-fürdőn a kápolna búcsúját vasárnap, augusztus 23-án ünneplik. A szentmise főcelebránsa és szónoka Kalányos Ottó helyi segédlelkész.

Nagyváradi egyházmegye:

A nagyváradi egyházmegyében a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát Szűz Mária Királynő tiszteletére: Bihardiószeg és Székelyhíd.

Szatmári egyházmegye:

A szatmári egyházmegyében a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát Szűz Mária Királynő tiszteletére: Mikola.

Dátum

2020. augusztus 21., péntek - 2020. augusztus 23., vasárnap