Szent Család-napi búcsúk és szentmisék

Gyulafehérvári Főegyházmegye:

Direktórium összesítése szerint a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát a Szent Család tiszteletére: Marosvásárhely-remeteszeg.

  • marosvásárhely–remeteszegi Szent Család-plébániatemplom búcsúja december 26-án, vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődik. A liturgia keretében megáldják az idén kerek házassági évfordulót ünneplő házaspárokat, illetve minden házaspárt és családot.
  • A székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébániatemplomban december 27-én, Szent Család vasárnapján a délelőtt 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisén megáldják a 25, 40, 50 és 60 éves jubiláló házasokat. A Kis Szent Teréz-plébánatemplomban Szent Család vasárnapjának előestéjén a 40. házassági évfordulókat várják a fél 7 órakor kezdődő szentmisére. Szent Család vasárnapján a zsúfoltság elkerülése végett a 9.30-tól a 10., a 11.30-tól a 30. és 50., az esti fél 7-es szentmisére a 20. és 25. házassági évfordulót ünneplőket várják nagy szeretettel.
  • A dévai egyházközségben a hagyomány szerint idén is megünneplik a kerek évfordulós házaspárokat, a Szent Család vasárnapján. Arra kérik a jubilálókat, hogy jelentkezzenek a plébánián.
  • A petrozsényi egyházközségben december 27-én, Szent Család vasárnapján ünnepi sorrendben lesznek a szentmisék.

Nagyváradi egyházmegye:

  • A nagyváradi székesegyházban Szent Család vasárnapján a szentmisék 8, 10, 11.30, 17 és 18 órakor kezdődnek.

Temesvári egyházmegye:

  • Szent Család vasárnapján, december 27-én, a Temesvár erzsébetvárosi-templomban 17 órai kezdettel Pál József Csaba megyés püspök szentmisét mutat be, amelyen az egyházmegyei lelkiségi mozgalmakhoz tartozó családok vesznek részt.