2022. augusztus 13.

Összetartozunk, számon tartalak, felhívlak!

Harmadik évben hirdeti meg a Katolikus Közösségek Hálózata a felhívását, amely a trianoni szétszakítás 100. évfordulóján különösen fontos.

„Összetartozunk, számon tartalak, felhívlak” – ezzel a mottóval tette közzé felhívását a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Háló mozgalom, amelyhez magánszemélyek és más civil szervezetek is csatlakoztak.

A Kárpát-medencében 30 éve közösségépítéssel foglalkozó Háló egyesület a történelmi Magyarország szétszakítása, a trianoni békediktátum 100. évfordulója körüli napokban, azaz június 4. körül arra kér mindenkit, hogy szólítsák meg – telefonon vagy valamely internetes alkalmazás segítségével – anyanyelvünkön a jelenlegi magyar államhatárokon kívül élő néhány barátjukat, ismerősüket.

„A határtalan szeretet hangján fonjuk tele a Kárpát-medencét, megerősítve kapcsolatainkat és nemzettársainkat!” – buzdítanak.
A katolikus Háló mozgalom egy ökumenikus nyitottságú civil szervezet, amely immár 30 éve építi a határokon átívelő, magyar-magyar közösségi kapcsolatokat.

A kapcsolat nem ismer határokat! Tegyünk érte mi is! A felhívásuk a Hálón és a partnerszervezetein keresztül az egész Kárpát-medencére kiterjed, így élő szóval fonják be a Kárpát-Medencét.