Nepomuki Szent János-napi búcsúk

2020. május 16-án Nepomuki Szent Jánost, gyónási titok vértanúját ünnepli a világegyház.

Gyulafehérvári főegyházmegye:

Direktórium összesítése szerint a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát Nepomuki Szent János tiszteletére: Boica, Zalatna, Vízakna, Alsótömös, Haraly, Naszód, Szék, Görgényüvegcsűr, Mezősámsond, Balánbánya, Farkaslaka.

  • A balánbányai templom búcsúünnepét május 16-án tartják. A szentmise kezdési időpontja délelőtt 11 óra, helyszín a templom udvara, hogy a hívek is részt tudjanak venni. Eső esetén a templomban lesz a szentmise, ahová viszont a hívek nem mehetnek be. A szentmise Nepomuki szent János római katolikus plébánia – Balánbánya Facebook oldalán élőben közvetítve lesz, valamint be lehet kapcsolódni az erdélyi Mária Rádió hullámhosszán is.
  • Farkaslakán szintén május 16-án, délelőtt 11 órától ünneplik a templom védőszentjét. Nepomuki Szent János emléknapján a szabadtéri szentmise főcelebráns Papp Antal zetelaki plébános. Otthonainkban is követhetjük a szentmisét online, élő adásban a Farkaslaka Képekben Facebook oldalán, valamint az Electronnet Kábeltelevízió helyi csatornáján.

Szatmári egyházmegye:

A Szatmári  egyházmegyében a gilvácsi, lajosvölgyi, rónaszéki, szigetkamarai templomok, a mezőpetri és aknasugatagi kápolnák titulusa Nepomuki Szent János.

Dátum

2020. május 16., szombat