Miserend a nagyhéten és húsvét ünnepén Temesváron

Április 5-e, virágvasárnap ünnepe. Ezzel kezdetét veszi a nagyhét, amikor Urunk szenvedésére és halálára emlékezünk. A különböző szertartásokat és szentmiséket az adott időszaknak megfelelően, ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt hozott rendkívüli intézkedések és előírások betartása mellett (hívek fizikai jelenléte nélkül) a következő program szerint celebrálják a temesvári püspökség kápolnájában:

A Temesvári Római Katolikus Püspökség kápolnájában bemutatott minden szentmisét és liturgiát az egyházmegye Facebook oldalán ITT közvetítik.

VIRÁGVASÁRNAP, április 5-én Pál József Csaba megyés püspök 10 órakor három nyelven szentmisét mutat be a püspökség kápolnájában.

A nagyhét első három napján – hétfőn, kedden és szerdán – a szentmiséket a megszokott program szerint celebrálják, 7.15 órakor

NAGYCSÜTÖRTÖKÖN, április 9-én az olajszentelési mise 10 órakor kezdődik a Püspökség kápolnájában, amelyet Pál József Csaba megyés püspök celebrál. Az ünnepi liturgia kiemelkedő mozzanata az év folyamán a szentségek kiszolgáltatásához használt olajok megszentelése. Mivel idén az egyházmegye lelkipásztorai nem vehetnek részt a főpásztorral a közös szentmisén, a papok szentelési fogadalmukat otthonról újítják meg, belekapcsolódva interneten keresztül a liturgiába. A szentelt olajokat a Püspökségen fogják megőrizni mindaddig, amíg lehetővé nem válik azok elvitele a plébániákra.
Az Utolsó Vacsora emlékére 18 órakor celebrál szentmisét Pál József Csaba megyés püspök, amelynek keretében elmarad a lábmosás szertartása.
Ezen a napon mindkét szentmisét három nyelven mutatja be a Főpásztor.

NAGYPÉNTEKEN, április 10-én Urunk szenvedésére és halálára emlékezünk. A Jézus szenvedése és halála emlékére bemutatott szertartást 15 órai kezdettel celebrálja Pál József Csaba megyés püspök három nyelven.

NAGYSZOMBATON, április 11-én HÚSVÉT VIGÍLIÁJA 20.30 órakor kezdődik. A tűz- és vízszentelés szertartása elmarad. Az ünnepi szentmise a húsvéti gyertya meggyújtásával kezdődik. A szentmisét Pál József Csaba megyés püspök három nyelven celebrálja.

HÚSVÉTVASÁRNAP, április 12-én Pál József Csaba megyés püspök délelőtt 11 órakor mutat be szentmisét három nyelven.

HÚSVÉTHÉTFŐN, április 13-án Pál József Csaba megyés püspök délelőtt 11 órakor mutat be szentmisét három nyelven.

 

Dátum

2020. április 05., vasárnap - 2020. április 13., hétfő

Helyszín

Temesvár