Keresztény Nyári Szabadegyetem

A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség szervezésében Keresztény Nyári Szabadegyetem lesz a gyergyószentmiklósi Hétvirág Panzióban. A Keresztény Nyári Szabadegyetem egy új kezdeményezés, egy találkozási pont, azon fiatal felnőttek számára, akik mélyebb lelkiségre vágynak, akik jobban meg akarják ismerni önmagukat, ugyanakkor hasonló érdeklődésű fiatalokkal szeretnének eltölteni pár napot jó hangulatban, tartalmas programokkal, beszélgetésekkel színezve.

Két párhuzamos előadássorozat:
Identitás tükör
1. Nőnek lenni: mitől nő a nő spirituális és pszichológiai értelemben?
2. Férfinak lenni: gondolatébresztő a férfi lét spirituális és pszichológiai vonatkozásairól.
3. Családi minta és párkapcsolat: hogyan hat a szülői minta a fiatalok későbbi párkapcsolati működésére?
4. Konfliktuskezelés a párkapcsolatban: hogyan lehet jól csinálni?
5. Tisztaság a párkapcsolatban: mi értelme van?
Küldetés tükör
1. Az ideális csapatjátékos: A harcos – Napjaink munkaadói sok mindent megadnának egy olyan munkaerőért aki fegyelmezett, fókuszált, bátor, alázatos és képes felelősséget vállalni. Egyszóval egy harcos. De miért olyan nehéz ilyen találni, és te hogyan válhatsz azzá?
2. Szépen becsomagolt valóság – kötetlen beszélgetés a Zero Waste Csíkszereda egyesület tagjaival, a hulladékcsökkentés szükségességéről és hogyanjáról
3. Találd meg saját életutad. De hogyan? pódiumbeszélgetés tabuk nélkül sikerről és kudarcról, olyanokkal, akik megtalálták és élik hivatásukat a mindennapokban. Legyen szó fodrászról, tanárról, vállalkozóról vagy épp táncosról.

Minden előadást az adott témában jártas szakember fogja tartani, amelyek közben, illetve végén lehetőség lesz kérdéseket feltenni.

Részletek és jelentkezés ITT.

Dátum

2019. július 10., szerda - 2019. július 14., vasárnap

Helyszín

Gyergyószentmiklós