Karen Daveyan örmény katolikus atya erdélyi körútja

A Székelyudvarhelyi Magyar Örmény Kulturális Egyesület, a Terézvárosi és Budaörsi Örmény Önkormányzatok vezetőinek meghívására Erdélybe érkezik  Karen Daveyan örmény katolikus atya, a Ghiumri (Örményország) egyházmegye papja.

A körút programja:

  • Szeptember 6-án, pénteken délután 5 órától Székelyudvarhelyen a Városi Könyvtárban tart előadást Az anyaországi örmény katolikus egyház életéről, amelyet vetített képes előadás követ Uratru, az ősi örmény birodalom címmel.
  • Szeptember 7-én, szombaton Csíkszépvízen délelőtt 10 órakor látogatás az örmény katolikus templomnál, majd előadás 11 órakor a helybéli örmény klubban.
  • Szeptember 8-án, vasárnap a gyergyószentmiklósi örmény katolikus templom búcsúünnepén szeptember 8-án, déli 12 órakor a szent liturgiát Jakubinyi György érsek, örmény katolikus kormányzó elnökli a környék papsága és Karen Daveyan örményországi örmény katolikus pap koncelebrálásával. Jelen lesz Datev Hagopian, a romániai Örmény Apostoli Egyház püspöke. Ebéd után, a Korona-teremben tartják meg az előadásokat.
  • Szeptember 9-én, hétfőn Marosvásárhelyen, a Bolyai Téri Unitárius Egyházközség Dersi János termében délelőtt 11 órától találkozó és előadás.
  • Szeptember 10-én, kedden Erzsébetvároson az Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplomban délelőtt 10 órakor mutatják be a szentmisét, utána az örmény közösségi házban találkozás és előadás.
  • Szeptember 11-én, szerdán Szamosújváron meglátogatja az örmény katolikus székesegyházat és múzeumot, majd a közösségi házban déli 12 órától lesz a találkozó és az előadás. Kolozsváron délután fél 6 órakor az örmény közösségi házban előadás és utána beszélgetés.

    A találkozósorozat Budapesten, az első örmény katolikus konferenciával, majd szentmisével zárul szeptember 13-16. között.A zarándokút támogatói: a VI. kerületi Örmény Kisebbségi Önkormányzat, XIV. kerületi Örmény Kisebbségi Önkormányzat, XV. kerületi Örmény Kisebbségi Önkormányzat, Budaörsi Örmény Kisebbségi Önkormányzat, a Csíkszépvízi, Gyergyószentmiklósi, Marosvásárhelyi, Erzsébetvárosi, Szamosújvári és Kolozsvári Örmény egyesületek, a Székelyudvarhelyi Hajdu Panzió, a Székelyudvarhelyi Városi könyvtár és a Hargita Megyei Tanács.

Dátum

2019. szeptember 06., péntek - 2019. szeptember 11., szerda