Ifjúsági Világtalálkozó Panamavárosban

A közép-amerikai Panamaváros január 22-27. között ad otthont az Ifjúsági Világtalálkozónak.

Romániából az Országos Ifjúsági Pasztorációs Iroda szervezésében és Felix Roca vezetésével 40 fős csoport vesz részt az idei Ifjúsági Világtalálkozón. A lelki programot és a katekéziseket Böcskei László nagyváradi megyés püspök tartja majd, elkísérve a fiatalokat a panamai Ifjúsági Világtalálkozóra.

A rendezvényen a temesvári egyházmegyét 8 fiatal, valamint Szabó Tibor egyházmegyei ifjúsági lelkész és Bene Tamás csanádi plébános képviseli.

Azoknak a fiataloknak, akik nem vehetnek részt a Panamavárosban szervezett Ifjúsági Világtalálkozón, a temesvári Püspökség keretében működő Egyházmegyei Ifjúsági Központ január 25-27. között találkozót szervez a temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus rendházban. A program január 25-én, pénteken délután 6 órakor kezdődik az Ifjúsági Világtalálkozó bemutatásával és január 27-én, vasárnap 11.30 órakor szentmisével zárul a temesvár-erzsébetvárosi római katolikus templomban. Január 26-án, szombaton a fiatalok katekézisen, kiscsoportos tevékenységeken, szentségimádáson és vesperáson vesznek részt.

A panamai Ifjúsági Világtalálkozó alkalmából a resicabányai Alexander Tietz német központban január 22-én, kedden, bélyeg- és fotókiállítás nyílik Erwin Josef Ţigla és Alexander Erwin Ţigla gyűjteményéből.

Dátum

2019. január 22., kedd - 2019. január 27., vasárnap