2022. szeptember 25.

Idősek napja a Caritasnál

A gyulafehérvári Caritas szervezésében az alábbi helységekben és időpontokban köszönti az időseket:

 • Gyergyószentmiklóson az október 1-i ünnepség délelőtt 10 órakor az ünnepség szentmisével kezdődik a Szent Miklós-templomban, ahol felvehető a betegek szentsége. Ezt követően 11.30-tól a Korona nagytermében köszöntik a szépkorúakat, kiemelten a legidősebb gyergyószentmiklósi hölgyet és urat. A Szent Erzsébet Idősek Otthonában virággal, verssel, dallal köszöntik az időseket október elsején.
 • Petrozsényben október 1-én, 10 órától kezdődik az ünnepség a Szent Borbála házban.
 • Marosvásárhelyen a Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztatóközpontja szervezi immár hagyományosan az ünnepséget, amelyre idén eljönnek a Szentdemeterről és a búzásbesenyői Gondviselés Házából is. Idén október 1-én, 10 órától a Művészeti Egyetem előadótermébe várják az időseket, ahol a köszöntő beszédek után Köllő Orsolya tart előadást az érintés fontosságáról és fellép a Kis Bekecs Néptáncegyüttes. A műsoron tombola is szerepel és szeretetlakomával zárul.
  PROGRAM:
  10:00 – 10:30 Ünnepi köszöntőt mond: Ludescher László, a Gyulafehérvári Caritas ágazati igazgatója és Balla Imre, a Keresztelő Szent János plébánia segédlelkésze
  10:30 – 11:00 Szakmai előadás: Köllő Orsolya – „Az érintés jelentősége idős korban”
  11:00 – 12:00 Zenés-táncos előadás a Kis Bekecs együttes részvételével
  12:00 – 12:30 Tombola
  12:30 – 13:00 Szeretetvendégség
 • Marosszentgyörgy, kultúrotthon – október 1., 16 óra;
 • Erdőszentgyörgy, kultúrotthon – október 1., 11 óra;
 • Közel 300 idős ember találkozik Gyergyóremetén október 3-án, itt ünneplik hagyományszerűen Gyergyószék időseit. A Gyulafehérvári Caritas által fenntartott idős csoportok és önálló közösségek egyaránt meghívást kaptak az eseményre, képviselve lesz Gyergyószentmiklós két csoporttal, Alfalu, Csomafalva, Újfalu, Szárhegy, Ditró, Remete. A házigazda-településen nem csak csoportban járóknak, hanem minden remetei szépkorúnak szól a meghívó, rajtuk kívül orvosok, polgármester és plébános is szívesen látott az eseményen. A közösségi házban három órakor gyülekeznek az ünneplők. Az időseket diákok kulturális műsorral köszöntik, Portik Edit, a Nőszövetség elnöke külön elismerésben részesíti Gyergyószék azon időseit, akik kiemelkedően sokat tettek közösségükért. A köszöntőket ünnepi ebéd, majd zenés-táncos mulatság követi, az élőzenét Fülöp Zoltán muzsikus biztosítja.
 • Székelyudvarhelyen, a papkerti fejlesztőközpont (Rózsa utca 16/C) – október 9-én, szerdán délelőtt 9 órakor.
 • Bözöd, kultúrotthon – október 2., 11 óra;
 • Búzásbesenyő, Gondviselés Háza Idősotthon – október 2., 11 óra;
 • Gyulakuta, a polgármesteri hivatal gyűlésterme – október 4., 16 óra;
 • Szováta, kultúrotthon – október 3., 16 óra;
 • Háromszéken az otthoni beteggondozó munkatársak október 17-én Esztelnekre viszik el az időseket, ahol a polgármesteri hivatal jóvoltából gálaműsorban lesz részük.
 • Az elhunytak sincsenek elfelejtve, hiszen Gyergyóalfaluban azokra emlékeznek, akiket ápoltak a Caritas beteggondozói. Minden esztendőben szentmisét ajánlanak fel az elhunyt gondozottakért a községben, melyre idén november 7-én este 6 órától kerül sor.

 

Dátum

2019. október 01., kedd - 2019. október 04., péntek