Házasság hete a szatmári egyházmegyében

A Szatmári Római Katolikus Püspökség, a Házas hétvége mozgalom, a különböző plébániák, parókiák, a szatmári baptista- és evangélikus gyülekezetek szervezésében február elején megrendezésre kerül a Házasság hete.

 • Előtte azonban, ahogy megszokott, ismét lesz házas kalandtúra, amelyen a jelentkező párok különböző feladatokat kapnak, érdekes, kedves helyzetek elé állítják őket. Amelyik pár mindegyiket teljesíti, a közösen eltöltött idő élménye mellett nyereményekkel is gazdagodhat. Erre csaknem egy hónap áll a rendelkezésükre.
  Január 19-e és február 17-e között tehát négy feladatot teljesíthetnek. Mindegyiket elektronikus levélben kapják, sorban. Ahogy az egyiket elvégezték egy rövid visszajelzéssel, esetleg fotóval szolgálnak a hazassaghete.sm@gmail.com címre, s úgy kapják a következő meglepetés-feladatot.Azok a házaspárok, akik kedvet kaptak a kalandtúrára ITT jelentkezhetnek. Mivel nem versenyről van szó, a gyertyafényes vacsorát és a többi nyereményt kisorsolják majd azon párok között, akik minden próbát teljesítettek.
 • Az idei Házas hétvége első közös programpontja egy filmnézés és azt követő kötetlen beszélgetés lesz február 3-án, hétfő este 7 órától a Libertății (Deák) tér 20 szám alatti Szent István teremben (a Székesegyház plébánia udvaráról érhető el).Február 7-én és 8-án aztán két előadás várja a házasokat: pénteken este 6-tól Visky István lelkész Házasságban élni – bibliai áttekintés a férfi-női kapcsolatról cím alá rendezi gondolatait a Németi református templom gyülekezeti termében, és ugyanott, másnap, szintén 6 órától Hogyan nősült meg Artúr király címmel tart előadást.Szentmisékben, istentiszteletekben ünneplik meg 9-én a kerek évfordulós párokat a különböző plébániákon, gyülekezetekben, majd előbbi helyeken szentségimádást tartanak, utóbbiakon közösen imádkoznak a házasokért, családokért.

  Az idei rendezvénysorozatot 19-én, szerdán este zárják a Szent István teremben, ahol a Házas kalandtúra nyerteseit is kisorsolják.

A filmvetítés és a „házaspárbaj” esetében a szervezők kérik, hogy az érdeklődök előzetesen jelezzék részvételi szándékukat az ITT elérhető formanyomtatvány kitöltésével.

 • Nagybányán több olyan program van, amelyre nemcsak házaspárokat várnak, hanem minden érdeklődőt.
  – Vasárnap, február 9-én, a 11.30 órától kezdődő szentmisén ünnepélyes megnyitó.
  – Hétfőn, február 10-én, 18 órától a Városi Színházban zongoraestet tart a Kossuth-, Liszt- és Cziffra-díjas zongoraművész, Hegedűs András és felesége, Katica Budapestről. Az előadás keretében tanúságtételre is sor kerül. A belépő ára 20 lej.
  – Kedden, február 11-én, 19 órától szentségimádás a Szentháromság-templomban, amelyet a családokért ajánlunk fel.
  – Szerdán, február 12-én, 18 órakor a Szent József-templomban a kilenced keretében „Krisztus békéje töltse be szíveteket, hiszen erre kaptatok meghívást az egy test közösségében.” címmel tart katekézist Szmutku Róbert plébános.
  – Csütörtökön, február 13-án, 18 órától Frigy Szabolcs iskolai tanácsadó, egyetemi tanár tart előadást A fiatalok vallásos nevelése a fogyasztói társadalomban címmel a Philia rendezvényteremben.
  – Pénteken, február 14-én, 19 órától zenés vacsora házaspároknak a Philiában.
  – Szombaton, február 15-én, 18 órától Dánics Izabella budapesti családterapeuta, mentálhigiénés szakember tart előadást Konfliktus helyzetek kezelése a családban címmel a veresvízi plébánia Don Bosco termében, 19 órától házaspároknak szóló kvíz-est ugyanott.
  – Vasárnap, február 16-án, a 11.30 órától kezdődő szentmisében a házaspárok számára a házassági eskü megújítása a Szentháromság-templomban, 10 órától a Krisztus Király-templomban és 11 órától a Szent József-templomban.

Dátum

2020. január 19., vasárnap - 2020. február 19., szerda
Kategóriák