Filmvetítés Bakócz Tamásról

Bakócz Tamás érsekről, a mindmáig egyedüli magyar pápajelöltről szóló történelmi dráma filmadaptációját mutatja be az Esztergomi Várszínház Szatmár megyében.
Tóth-Máthé Miklós történelmi drámájának filmváltozata új megvilágításba helyezi Bakócz Tamás és Dózsa György 1514-es szerepét, hűen idézve a kort és a történelmi helyzetet, mely hosszú időre meghatározta a Kárpát-medencében élő magyarság történetét.

Február 8-án, kedden az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Szatmárnémeti Római Katolikus Püspökség és az Erdődi Petőfi Kör jóvoltából két helyszínen vetítik le a filmet. 17 órától a szatmárnémeti római katolikus püspökség díszterme látja vendégül az esztergomiakat;
19. 30 órától pedig Erdődön a Petőfi Kör vendégei lesznek a település nemrég átadott művelődési házában.
A nagyrahivatott című történelmi dráma főszerepét a vetítésen jelen levő Horányi László színművész, az Esztergomi Várszínház művészeti vezetője alakítja. A két filmvetítés élményét színesíti és gazdagítja dr. Török Csaba, az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház plébániai kormányzója és egyben a Főszékesegyház Kincstára igazgatójának rövid előadása, valamint a vendégeket kísérő Meleg Vilmos nagyváradi színművész szavalata.
A filmvetítés és találkozó mindkét helyén a résztvevőktől a vírusjárvánnyal kapcsolatos előírások maradéktalan betartását kérik a szervezők: a maszk viselése és a távolságtartás, valamint az oltási bizonyítvány felmutatása kötelező.

Dátum

2022. február 08., kedd
Kategóriák