Szűz Mária, Isten anyjának ünnepe

  • gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházban délelőtt 10 órakor lesz ünnepi szentmise. Január 1-jén az érseki kápolnában örökös szentségimádást tartanak.
  • csíksomlyói kegytemplomban január 1-jén a szentmisék reggel 8, fél 11 és este 6 órától lesznek.
  • A polgári év első napja, Szűz Mária, Isten Anyjának ünnepe, egyben a Béke Világnapja. A nagyváradi székesegyházban a szentmisék a következő program szerint lesznek: 8.00, 10.00, 11.30 és 18.00 órakor. Ezen a napon a püspöki palota kápolnájában elkezdődik az egyházmegye örökös szentségimádási programja. Aki ezen részt szeretne venni a 9.00-17.00 óra között szervezett szentségimádáson, iratkozzon fel a székesegyház sekrestyéjében. Erre azért van szükség, hogy egyazon időben ne legyen túl sok személy a kápolnában.
  • A szatmárnémeti székesegyházban Schönberger Jenő püspök délelőtt 11 órától mutat be szentmisét, ezt követően nyílik meg a Püspöki palota kápolnája, ahol este 6 óráig imádkozhatnak a hívek az Oltáriszentségben valóságosan jelen levő Jézus előtt. Ez alkalommal, a világjárvány miatt csendes szentségimádást tartanak, tehát nem váltják majd egymást csoportok, nem vezetik imával, elmélkedésekkel a közös hódolatot, nem énekelnek a kápolnában és annak bejárata előtt. A rendhagyó környezet adhatja most a különleges hangulatot, és szolgáltathat alkalmat a résztvevőknek arra, hogy a csendben, imában, Isten szeretetében elmélyülve induljanak az új esztendőben.