2024. július 14.

Betegek világnapja

Az Egyház 1993-tól minden év február 11-én, az első lourdes-i Szűzanya jelenés napján a betegekre irányítja a világ figyelmét.

  • Kolozsváron, a Magyar Mozgáskorlátozottak Társulatának keretében működő Szent Kamill Szociális Otthonban 2018. február 10-én, szombaton a déli 12 órakor kezdődő szentmise keretében kiszolgáltatják a betegek szentségét.
  • csíksomlyói kegytemplom és pápai kisbazilikában 2018. február 11-én, a betegek világnapján lesz a idősek és járó betegek zarándoklata. A szentmise, amelynek a végén kiszolgáltatják a betegek szentségét, délelőtt fél 11 órakor kezdődik.

  • A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye közös szentmisére hívja a betegeket, hozzátartozóikat, az orvosokat, ápolókat, önkéntes beteglátogatókat, mindenkit, aki a betegekért szeretne imádkozni. A szatmárnémeti székesegyházban vasárnap délután fél 6 órától gyónásra nyílik lehetőség, 6 órától Hársfalvi Ottó általános helynök mutat be szentmisét. A szervező kórházpasztorációs iroda idén is felajánlja az ingyenes szállítás lehetőségét azoknak, akiknek egyébként nehézséget jelentene eljutni. A szállítást igénylőket kérik, február 8-ig jelentkezzenek Gáspár Annamária kórházpasztorációs referensnél a 0743 097 701-es telefonszámon, munkanapokon reggel 8 és délután 4 óra között.
  • A nagyvárad-újvárosi Szent László templomban délután 5 órakor ünnepi szentmise keretében részesülhetnek a betegek kenetében mindazok, akik a szentség felvételéhez szükséges felkészítésben részesültek és a plébános ajánlásával rendelkeznek. A szentség felvételéhez szükséges a kegyelmi állapot (gyónás, szentáldozás), illetve a kellő megokoltság (előrehaladott kor vagy komoly betegség). Ezen a napon a város többi templomában elmaradnak az esti szentmisék.

Dátum

2018. február 10., szombat - 2018. február 11., vasárnap