Afréka Nagybányán

Március 24-én és 26-án, csütörtökön Nagybányán tart előadást dr. Fodor Réka, hogy megossza velünk egy számunkra oly távolinak és másnak tűnő világban, Afrikában szerzett tapasztalatait, tanúságot tegyen megtéréséről, hitéről és a rászorulókra való odafigyelésről, valamint megsegítésük fontosságáról.

Dr. Fodor Réka, közismertebb nevén Afréka Budapesten született, 1971-ben. A középiskola után tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán kezdte meg. 1990-ben egész életét és gondolkodását meghatározó súlyos autóbalesetet szenvedett. 1991-ben tanulmányait megszakítva egy évig Párizsban volt utcazenész. Visszatérése után folytatta tanulmányait. Orvosi pályáját 1996-ban mentőtisztként kezdte, majd 2002-től a gyógyszeriparban dolgozott. 2002-ben férjhez ment, férje Greguss Sándor író. 2005-től saját háziorvosi praxist vezet. Ifjúkori kalandvágya és mindent meghatározó segítőkészsége jellemzi későbbi életét is. 2015-ben járt először Afrikában, egy ugandai orvosi misszió tagjaként. 2016-tól a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének akkreditált oktatója.
Férjével közösen hozták létre az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítványt. Eddig kilenc orvosi misszión vett részt az alapítvány szervezésében. Az orvostudomány és a gyógyászat terén végzett munkásságának elismeréseként a Keresztény Kulturális Akadémia 2020-ban Cornelius Díjban részesítette.
Dr. Csókay András meghívására részt vesz az egyetem Hit és gyógyítás c. programjában. Az Ambulance Medical Kft. orvos-igazgatója. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnöke volt.

 

Dátum

2023. március 24., péntek

Helyszín

Nagybánya
Kategóriák