A német hívek zarándoklata Máriaradnára

  • Porciunkula ünnepén a temesvári egyházmegye területén élő, valamint az időközben külföldre települt német nemzetiségű hívek és leszármazottaik zarándokolnak a máriaradnai bazilikához. Ez alkalomból augusztus 1-jén, szerdán a temesvári Szent György székesegyházban 19.30 órai kezdettel koncertet tartanak, fellép Wilfried Milch (bariton), Alexandra Guțu (gordonka), dr. Franz Metz (orgona).
    Augusztus 2-án a máriaradnai bazilikában az ünnepi szentmisét délelőtt 11 órakor Roos Márton temesvári püspök, apostoli kormányzó celebrálja. A szentmise zenei szolgálatát az augsburgi Musikkapelle Banater Schwaben végzi Werner Zippel vezényletével, orgonán közreműködik dr. Franz Metz bánsági származású, jelenleg Németországban élő orgonaművész. Ezt követően keresztúti ájtatosság lesz, és a résztvevőknek alkalmuk nyílik megtekinteni a radnai kolostormúzeumot. Délután 4 órakor orgonakoncert a bazilikában Wilfried Milch (bariton), Alexandra Guțu (gordonka), dr. Franz Metz (orgona) közreműködésével.
    Ugyancsak a zarándoklat alkalmából augusztus 3-án, pénteken a niczkyfalvi római katolikus templomban 20 órai kezdettel koncertezik Wilfried Milch (bariton), Alexandra Guțu (gordonka), dr. Franz Metz (orgona) és Johann Fernbach (hegedű). Műsoron Bach, Mendelssohn, Liszt, Pogatschnigg, Heller, Ranftl, Gounod, Guilmant zeneszerzők művei szerepelnek. A belépés díjtalan, a résztvevők adományaikkal támogathatják a helyi közösséget.
    A koncertet megelőzően, a délutáni kulturális és lelki program keretében a résztvevők felkeresik a temetőt, ahol sor kerül a felújított temetőkápolna megáldására. Augusztus 4-én, szombaton, a templombúcsú alkalmából Barazsuly István SDS celebrál szentmisét.

Dátum

2018. augusztus 02., csütörtök - 2018. augusztus 04., szombat

Helyszín

Máriaradna