40 nap az életért

40 nap az életért – így szól azon kampány mottója, amely során az abortusz ellen imádkoznak, böjtölnek és csendesen őrt állnak különböző felekezetek és nemzetek tagjai.

  • Kolozsváron a böjttel, imádsággal egybekötött virrasztás a Miko (Clinicilor) utca és Trefort (Victor Babeș) utca kereszteződésénél zajlik.
  • Temesváron a 40 nap az életért elnevezésű kampány, amelynek keretében imára, böjtre, az Odobescu utcai „Dr. Dumitru Popescu” Szülészeti- és Nőgyógyászati Klinika előtt pedig csendes jelenlétre hívják mindazokat, akik ily módon óhajtanak szót emelni a magzatkorú gyermekek életének védelméért és a művi abortusz (terhességmegszakítás) megakadályozásáért. Akik válaszolnak erre a felhívásra, reggel 7 és este 7 óra között 40 napon keresztül, hosszab-rövidebb időre csatlakozhatnak a szülészet előtt kampányoló szervezetekhez és magánszemélyekhez, illetve otthonaikban imádkozhatnak és böjtölhetnek azért, hogy a várandós anyukák elfogadják az Úr ajándékát – a gyermeket –, és ne kerüljön sor művi abortuszra. A kampányhoz a helyi római katolikus plébániák is csatlakoztak, április 7-én a közösségek képviselői részt vesznek a szülészet előtti csendes jelenléten.

Dátum

2019. március 06., szerda - 2019. április 14., vasárnap