2024. július 22.

Kétszázötven éves a minorita templom Marosvásárhelyen

Idén 250 éves a marosvásárhelyi Szent Antal minorita templom. Az itt élő jezsuiták hálát adva a két és fél évszázadért 2017. november 23–26. között ünnepséget szerveznek.

  • Csütörtökön délután 5 órakor szentmisét mutat be Bellovics Gábor SJ és Nagy Bálint SJ. Ezt követően a Loyola kávézóban kerekasztal-beszélgetést tartanak Növekedés a jezsuita lelkiségben címmel. Moderátor: Kiss Ulrich SJ.
  • Pénteken a minorita épületegyüttest ismerhetik meg az érdeklődők, a kapunyitás délután 3 órakor lesz, 4 órától Barabás Kisanna a Loyola kávézóban Minorita domb a város szívében címmel tart előadást. Délután 5 órakor szentmisét celebrál Jakabos Barnabás SJ, prédikál Kiss Ulrich SJ. Utána körbe lehet sétálni a templomot és udvart Márton Judit irányításával, aki este 7 órától Lélekkel épült, épül a lelkünk címmel tart előadást.
  • A szombati nap Vásárhely és a jezsuiták címet kapta. Délután 2 órától a  minorita templom udvarán közös bográcsozás lesz. A főtéri plébániatemplomban délután fél 5-kor Tamási Zsolt a jezsuiták és Marosvásárhely kapcsolatáról tart előadást. A délután 6 órakor kezdődő szentmisét Vízi Elemér SJ provinciális mutatja be, majd Barabás Kisanna Emlékek emléke élő emlék címmel tart előadást a jezsuita templomról.
  • Vasárnap, Krisztus Király ünnepén, délelőtt 9 órakor Kalna Zsolt minorita provinciális mutatja be a szentmisét, melynek keretében megáldják az oltárképet. Délután 3 órakor a minorita templomnál közösségi vetélkedők lesznek. Az este 7 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Jakubinyi György érsek.

Dátum

2017. november 23., csütörtök - 2017. november 26., vasárnap

Helyszín

Marosvásárhely