24 óra az Úrért

„Misericordia et misera” kezdetű apostoli levelében Szentatyánk, Ferenc pápa arra buzdít, hogy az irgalmasság rendkívüli Szentévében tapasztalt gyümölcsök nyomán – a helyi lehetőségek figyelembe-vételével – folytassuk a 24 órát az Úrnak elnevezésű kezdeményezést. Ennek keretében szentségimádások, imaórák, bűnbánati liturgiák és hosszabb időtartamú gyónási alkalmak lesznek a négy egyházmegye különböző templomaiban.

  • A nagyváradi egyházmegye 2021. március 12, péntek 19.00 óra és március 13, szombat 19.00 óra között az egész egyházmegyét átölelő 24 órás lelki programot szervez. A program a székesegyházban tartott szentségimádással kezdődik és szintén a székesegyházban tartott szentmisével ér véget. A programban szerepel szentmise, szentségimádás, keresztút, közös bibliaolvasás, rózsafüzér. A kijárási tilalomra való tekintettel az éjszakai órákban (23-06 óra között) az egyházmegye szerzetesi közösségei szentségimádást végeznek a magánkápolnájukban.
  • A temesvári egyházmegyében is március 12-én és 13-án megtartják a 24 óra az Úrért elnevezésű bűnbánati napot. Ennek keretében szentségimádást, imaórát, bűnbánati liturgiát és hosszabb időtartamú gyónási alkalmakat tartanak a hívek számára.

Dátum

2021. március 12., péntek - 2021. március 13., szombat